Χρηματιστήριο: Μια ΔΕΗ, όλο το ταμπλό

Χρηματιστήριο: Μια ΔΕΗ, όλο το ταμπλό

Η σημερινή συνεδρίαση στο ΧΑ καταλύεται από το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη μετοχή της ΔΕΗ. Διότι αφενός σήμερα διαπραγματεύονται οι νέες μετοχές  που προέκυψαν από την ΑΜΚ ύψους 1,35 δισ. ευρώ, αφετέρου θα υπάρξουν παθητικές εισροές λόγω της ενσωμάτωσής της στον μεγάλο δείκτη της Morgan Stanley.

Και το premium ύψους 16% της χθεσινής τιμής κλεισίματος σε σχέση με την τιμή διάθεσης των 9 ευρώ συνεπικουρεί στην εκθετική αύξηση της μεταβλητότητας που πιθανόν να εμφανιστεί σήμερα.

Επίσης, δεν πρέπει να αμελείται το γεγονός ότι τα χρήματα που εισέρχονται είναι "φρέσκα". Δηλαδή, ενδέχεται οι ρευστοποιήσεις που προκύπτουν στη ΔΕΗ (να επανέλθουν σε άλλους τίτλους, τουλάχιστον παρόμοιου επενδυτικού χαρακτήρα με αυτόν της ΔΕΗ, αν και δεν χρειάζεται να ξαναπούμε την προοπτική μεγέθυνσης αυτής της εταιρείας).

Να σημειωθεί δε ότι η Ευρώπη στο σύνολό της καταγράφει ιστορικά υψηλά επίπεδα και σήμερα, στους βασικούς δείκτες Eurostoxx 50, Eurostoxx 600 και DAX40, εν αναμονή των ανακοινώσεων για τον πληθωρισμό (την Πέμπτη), ώστε το κλίμα να παραμένει θετικό.

Μια προεξοφλητική μεταβλητή θα είναι η αναβάθμιση (;) της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τη Moody's (την Παρασκευή), με πολλές πιθανότητες να βοηθήσει στη συντήρηση του αισιόδοξου κλίματος.

Οι εισροές στο τέλος της σημερινής συνεδρίασης θα είναι μεγάλες δίχως άλλο και συγκριτικά πάντα με το μέγεθος της αγοράς μας. Εικάζεται ότι είναι ικανές να απορροφήσουν όλη την προσφορά που πιθανόν να προκύψει από τους βραχυπρόθεσμους που θα επιχειρήσουν να ρευστοποιήσουν κλειδώνοντας το προαναφερθέν κέρδος του 16%, ή τέλος πάντων όσο προλάβουν να πάρουν.

Υπό αυτήν την οπτική, κάθε διορθωτική κίνηση θα εκληφθεί ως ευκαιρία για επανατοποθετηση, καθώς ακόμα και σε αυτήν την τιμή μετοχής, η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας είναι αστεία, τουλάχιστον ως προς το μεσοπρόθεσμο της ανάλυσης.

Ο ΓΔ διατρέχει θετικό momentum με στήριξη τις 906-907 μονάδες και επόμενο στόχο τις 930.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.