Χρηματιστήριο Αθηνών: Σε... απεργία για 4η συνεχόμενη ημέρα οι αγοραστές

Χρηματιστήριο Αθηνών: Σε... απεργία για 4η συνεχόμενη ημέρα οι αγοραστές

Τέταρτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση στο ΧΑ (-0,60% στις 889,58 μονάδες), με τη συναλλακτική δραστηριότητα να είναι αισθητά μειωμένη στα 50,7 εκατ. ευρώ χωρίς σημαντικά πακέτα προσυμφωνημένων συναλλαγών, εν μέρει λόγω της επερχόμενης επίσημης αργίας στις ΗΠΑ (Thanksgiving Day).

Οι αγοραστές απείχαν και πάλι από το ταμπλό, καθώς εικάζεται ότι η συνέχιση της πτώσης ήρθε ως αποτέλεσμα της ανησυχίας ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν από το μέτωπο της πανδημίας, ούτως ώστε να μην προβαίνουν σε υποστηρικτικές αγορές μέχρι νεοτέρας.

Μια συμπεριφορά που ήδη έχει κοστίσει στο ΧΑ τη λύση της βραχυπρόθεσμης ανοδικότητάς του, με τον Γενικό Δείκτη να έχει εισέλθει από το χθεσινό άνοιγμα σε αρνητικό έδαφος καθώς οι 910 μονάδες που χάθηκαν αποτελούσαν σημαντική στήριξη στο αξιοπρόσεκτο θετικό momentum.

Και με τις 870 μονάδες να φαίνονται πλέον το επίπεδο που θα μπορούσε κάποιος να τοποθετηθεί με «ασφάλεια», κανείς δεν δείχνει να βιάζεται να επανατοποθετηθεί.

Ωστόσο, μια ανοδική αντίδραση έως και τις 910 μονάδες θα ήταν πέρα για πέρα δικαιολογημένη, τουλάχιστον σε τεχνικό επίπεδο. Και οι μετοχές που θα μπορούσαν να ηγηθούν κάτι τέτοιου πλην άλλων θα ήταν αυτές των Eurobank (κυρίως), Alpha, ΔΕΗ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ από τις δεικτοβαρείς, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι μικρότερες της πληροφορικής, καθώς και οι Cenergy, Cairomezz, Τζιρακιάν και Ικτίνος.

Για αύριο, αναμένουμε επίσης χαμηλούς τζίρους μαζί με στενό εύρος διακύμανσης. Και τα μάτια μας παραμένουν στραμμένα στις διεθνείς αγορές (που και από κει αναμένουμε μικρές διακυμάνσεις αύριο), ώστε να δούμε αν συνεχιστεί αυτή η πρόσφατη προεξόφληση κακού κλεισίματος έτους ενόψει οποιασδήποτε μορφής lockdown.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.