CEO Intel: Αναμένουμε δέκα χρόνια σημαντικής ανάπτυξης στον κλάδο των ημιαγωγών

CEO Intel: Αναμένουμε δέκα χρόνια σημαντικής ανάπτυξης στον κλάδο των ημιαγωγών

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intel Πατ Γκέλσινγκερ δήλωσε ότι αναμένει 10 «καλά χρόνια» ανάπτυξης στον κλάδο των ημιαγωγών κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του CNBC Evolve την Τετάρτη.

«Πιστεύουμε ότι η αγορά, ο κόσμος, βρίσκεται σε μια πολύ επεκτατική περίοδο», δήλωσε ο Γκέλσινγκερ στο CNBC. «Προβλέπω 10 καλά χρόνια μπροστά μας, επειδή ο κόσμος γίνεται πιο ψηφιακός και όλα τα ψηφιακά χρειάζονται ημιαγωγούς».

Ο Αμερικανός CEO είπε ότι η Intel σχεδίαζε να ανακοινώσει ένα πρόσθετο «mega fab» στις ΗΠΑ ή την Ευρώπη πριν από το τέλος του έτους.

Η Intel ανακοίνωσε τον Μάρτιο ένα σχέδιο ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να επεκτείνει την παραγωγική της ικανότητα παραγωγής προηγμένων τσιπ, κατασκευάζοντας δύο εργοστάσια στην Αριζόνα και ανοίγοντας τα εργοστάσιά της σε εξωτερικούς πελάτες.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν αναμένεται να παράσχει κεφάλαια 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αμερικανική βιομηχανία ημιαγωγών μέσω του νομοσχεδίου υποδομών ύψους 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τον Φεβρουάριο, ο Λευκός Οίκος διέταξε επίσης επανεξέταση των αλυσίδων εφοδιασμού των ΗΠΑ για διάφορα βασικά αγαθά, συμπεριλαμβανομένων των ημιαγωγών. Το νομοσχέδιο για την άμυνα του 2021 περιελάμβανε τον νομοσχέδιο για την παραγωγή ημιαγωγών.