Αρνητικά πρόσημα στη Wall Street παρά την πτωτική πορεία της ανεργίας

Αρνητικά πρόσημα στη Wall Street παρά την πτωτική πορεία της ανεργίας

Σε αρνητικά πρόσημα επέστρεψαν σήμερα οι βασικοί δείκτες της Wall Street, παρά τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τις νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας που δείχνουν ότι διατηρείται η τάση ανάκαμψης της αγοράς εργασίας, αλλά και το νέο γύρο θετικών εταιρικών αποτελεσμάτων.

Αναλυτικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί 0,4% στις 34.000 μονάδες, ο ευρύτερος S&P500 χάνει 0,19% και κινείται στις 4.165 μονάδες, όπως και ο τεχνολογικός Nasdaq που σημειώνει επίσης πτώση 0,11% στις 13.935 μονάδες.

Βαρίδι για τον Dow αποτελεί η μετοχή της Dow Inc που βυθίζεται κατά άνω του 4,5%, παρά τα ισχυρά αποτελέσματα που έδειξαν άλμα 69% των κερδών της στο πρώτο τρίμηνο του 2021, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις. Το γεγονός ότι στο σύνολο του 2021 ο τίτλος της έχει ενισχυθεί άνω του 10% δείχνει ότι οι επενδυτές είχαν μάλλον προεξοφλήσει την επίδοση και πλέον κατοχυρώνουν τα κέρδη τους.

Αντίθετα, οι μετοχές της AT&T ενισχύονται άνω του 5,5%, αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street στο πρώτο τρίμηνο του έτους, στα 43,9 δισ. δολάρια.

Παρόμοια πορεία ακολουθεί και ο τίτλος του επενδυτικού κολοσσού Blackstone, με άνοδο περίπου 3,3%, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για κέρδη ρεκόρ ύψους 1,75 δισ. δολαρίων στο πρώτο τρίμηνο.

Την ίδια ώρα, η μετοχή της United Airlines κινείται με άνοδο 1%, αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε «μαζεμένες» απώλειες κατά το πρώτο τρίμηνο, καθώς ο ταξιδιωτικός κλάδος ανακάμπτει ενώ αίρονται οι περιορισμοί.

Τέλος, θετικά ήταν τα νέα στο μέτωπο των μακροοικονομικών, καθώς οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ υποχώρησαν στις 547.000 από τις 568.000 της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ οι αναλυτές του Dow Jones ανέμεναν άυξηση στις 603.000 αιτήσεις.

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η δεύτερη εβδομάδα που οι νέες αιτήσεις είναι κάτω από 700.000 εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, από όταν η πανδημία πήρε διαστάσεις στις ΗΠΑ.