Μικρές απώλειες για τη Wall

Μικρές απώλειες για τη Wall

Με απώλειες έκλεισε η Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου και την κλιμάκωση της εμπορική διένεξης ΗΠΑ - Κίνας να δημιουργεί περαιτέρω ανησυχίες στους επενδυτές.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν διακόψει τις συνομιλίες με την Κίνα για το εμπόριο, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως δεν είναι έτοιμος να καταλήξει σε εμπορική συμφωνία με το Πεκίνο. Επιπλέον, ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τη Fed να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων κατά 1 ποσοστιαία μονάδα καθώς η οικονομία της χώρας είναι «δεμένη με χειροπέδες» από τη νομισματική πολιτική της Fed.

Την ίδια στιγμή, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε πως θα συνεχίσει να ασκεί μια συνετή νομισματική πολιτική ώστε να διασφαλιστεί η οικονομική σταθερότητα της χώρας, υπογραμμίζοντας, σήμερα, ότι θα διατηρήσει το γουάν σταθερό.

Σε αυτό το κλίμα, ο δείκτης S&P 500 έκλεισε με απώλειες 0,66% φτάνοντας τις 2.918,65 μονάδες. Ο Dow Jones σημείωσε απώλειες 0,34% στις 26.287,44 και ο Nasdaq σημείωσε πτώση 1% φτάνοντας τις 7.959,14 μονάδες. 

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 3,7% στα 54,53 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα μόλις 0,1% στα 1.508 δολ./oz.

Στην εβδομάδα το πετρέλαιο έχασε 2% και ο χρυσός κέρδισε 3,5%.