Απώλειες στην Ευρώπη με το βλέμμα στο παγκόσμιο εμπόριο

Απώλειες στην Ευρώπη με το βλέμμα στο παγκόσμιο εμπόριο

Απώλειες σημείωσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με την εμπορική διαμάχη ΗΠΑ – Κίνας επανέρχονται και επιδεινώνουν τους φόβους για την πορεία της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε κατά 1% κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, με την πλειονότητα των κλάδων να διαπραγματεύονται σε αρνητικό έδαφος.

Ο κλάδος των κατασκευών και των υλικών σημείωσε τις χειρότερες επιδόσεις, με απώλειες πάνω από 1,75%.

Οι ΗΠΑ και η Κίνα συμφώνησαν να διακόψουν προσωρινά την επιβολή πρόσθετων δασμών στα προϊόντα με αποτέλεσμα να τονωθεί η αγορά τις προηγούμενες μέρες. Ωστόσο στη συνέχεια, οι ελπίδες για συμφωνία εξανεμίστηκαν και οι αγορές βρέθηκαν και πάλι στο «κόκκινο».

Στα ταμπλό, ο γερμανικός DAX έκλεισε με απώλειες 1,2% στις 11.199 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατέγραψε πτώση 1,36% και ολοκλήρωσε στις 4.944 μονάδες, όπως και ο βρετανικός FTSE 100 που υποχώρησε κατά 1.48% στις 6.918 μονάδες.

Πιέσεις ασκήθηκαν και στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, όπου συνεχίζεται παράλληλα η διελκυστίνδα Ρώμης - Βρυξελλών για τον ιταλικό προϋπολογισμό του 2019, με τον FTSE MIB στο Μιλάνο να υποχωρεί κατά 0,14% στις 19.325 μονάδες, όπως και ο ισπανικός IBEX 35 που έκλεισε στις 9.010 μονάδες καταγράφοντας πτώση 0,57%.