Απώλειες στη Wall υπό την ανησυχία των επιπτώσεων του Brexit

Απώλειες στη Wall υπό την ανησυχία των επιπτώσεων του Brexit

Με απώλειες το ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης για τους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street, μετά την τριήμερη παύση λόγω του σαββατοκύριακου αλλά και τον εορτασμό της 4ης Ιουλίου στις ΗΠΑ.

Παρά το ράλι της προηγούμενης εβδομάδας κατά το οποίο Dow Jones και S&P 500 κατέγραψαν την καλύτερη εβδομάδα τους για το 2016, επανήλθε στις τάξεις των επενδυτών η ανησυχία για τις συνέπειες του Brexit που αποφασίστηκε στις 23 Ιουνίου στη Μεγάλη Βρετανία.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 114,85  μονάδες (0,64%) κινούμενος στις 17.836 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq που σημειώνει απώλειες 45,20 μονάδων (0,93%) βρίσκεται στις 4.817 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει  15,61 μονάδες (0,74%) και κινείται στις 2.087 μονάδες.

Σήμερα, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε για άλλη μια φορά το Brexit και οι ενδεχόμενες συνέπειες στις παγκόσμιες αγορές. Για τη θωράκιση της οικονομίας  από τις οικονομικές επιπτώσεις  προχώρησε η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας με την ανακοίνωση νέων μέτρων.

Ειδικότερα, στην εξαμηνιαία Έκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, την πρώτη που δημοσιεύεται μετά το δημοψήφισμα, η BoE «κόβει» με άμεση εφαρμογή το ποσοστό των κεφαλαιακών αποθεμάτων στο 0% από το 0,5%, με αποτέλεσμα οι κεφαλαιακές απαιτήσεις να μειώνονται κατά 5,7 δισ. λίρες, επιτρέποντας σε ένα ποσό έως και 150 δισ. λιρών να είναι ελεύθερο για δάνεια σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Για σήμερα, δεν αναμένονται σημαντικά μακροοικονομικά μεγέθη με τους αναλυτές να αναμένουν τα στοιχεία για τις μισθοδοσίες στον ιδιωτικό τομέα.

Ωστόσο, οι βιομηχανικές παραγγελίες υποχώρησαν κατά 1% το Μάιο μετά από δύο διαδοχικούς μήνες ανόδου, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Οι παραγγελίες αγαθών μακράς διάρκειας υποχώρησαν κατά 2,3%, ενώ υποχώρησαν και οι παραγγελίες για τα αγαθά που σχετίζονται με την ενέργεια.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Goldman Sachs Group Inc. υποχωρεί κατά 2,41% μετά την υποβάθμιση της τιμής στόχου της από την Oppenheimer σε 214 δολάρια από 243.

Την ίδια αρνητική απόδοση έχουν η Citigroup Inc. και η Bank Of America που χάνουν 2,47% και 2,09% μετά την υποβάθμιση των τιμών στόχου από την Oppenheimer.