Άνοδος στις ευρωαγορές λόγω Κίνας - ΗΠΑ

Άνοδος στις ευρωαγορές λόγω Κίνας - ΗΠΑ

Ανοδικά κινήθηκαν την Πέμπτη οι κυριότερες ευρωπαϊκές χρηματαγορές, καθώς η πρόοδος των συνομιλιών μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ αναφορικά με το εμπόριο συμπαρέσυραν σε θετικό έδαφος τους δείκτες.

Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε στις 406,56 μονάδες με άνοδο 0,37%.

Στην Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX σημείωσε άνοδο 0,83% κλείνοντας στις 13.289,46 μονάδες, ενώ με κέρδη 0,14% έκλεισε ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο στις 7.406,91 μονάδες.

Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 έκλεισε στις 5.890,99 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,41%, ενώ παρόμοια εικόνα καταγράφηκε και στην ευρωπαϊκή περιφέρεια με τον ιταλικό δείκτη να κλείνει στις 23.503,03 μονάδες με άνοδο 0,56%.

Στην Ισπανία, τέλος, ο δείκτης IBEX 35 ενισχύθηκε κατά 0,52% στις 9.447,30 μονάδες.

Νωρίτερα σήμερα, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας δήλωσε ότι Πεκίνο και Ουάσιγκτον ήρθαν σε συμφωνία για τις εμπορικές τους σχέσεις πριν από δύο εβδομάδες και η εφαρμογή της «πρώτης φάσης» της θα υλοποιηθεί με ταυτόχρονη εκατέρωθεν ακύρωση μέρους των δασμών. 

«Ο εμπορικός πόλεμος ξεκίνησε με δασμούς και θα πρέπει να τελειώσει με την ακύρωση δασμών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φενγκ.

Το ακριβές ποσό της ελάφρυνσης δασμών της πρώτης φάσης, η οποία αναμένεται να υπογραφεί τις επόμενες εβδομάδες, θα εξαρτηθεί από το περιεχόμενο της συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών, πρόσθεσε ο ίδιος χωρίς να δώσει επιπλέον λεπτομέρειες, ωστόσο τόνισε ότι οι δύο πλευρές είχαν πολύ εποικοδομητικές συνομιλίες τις τελευταίες δύο εβδομάδες. 

Ο κ. Φενγκ επισήμανε πάντως ότι το ύψος των δασμών που θα ακυρωθούν εκατέρωθεν θα πρέπει να είναι το ίδιο.