Άνοδος στις ευρωαγορές καθώς μειώνεται η ανησυχία για τον κορονοϊό

Άνοδος στις ευρωαγορές καθώς μειώνεται η ανησυχία για τον κορονοϊό

Κέρδη κατέγραψαν σήμερα οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, καθώς η μείωση της ανησυχίας σχετικά με την εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού και τις επιπτώσεις του στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον σε συνδυασμό με το θετικό κλίμα στις εμπορικές σχέσεις Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών, οδήγησαν τις συνεδριάσεις σε θετικό έδαφος.

Πιο αναλυτικά, στο μέτωπο του εμπορίου, θετικά αποτιμώνται οι ενδείξεις βελτίωσης του κλίματος των συνομιλιών μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, οι οποίες είχαν διαταραχθεί μετά το ξέσπασμα της επιδημίας του νέου κορονοϊού, καθώς η ανακοίνωση των κινεζικών αρχών σχετικά με την μείωση κατά 50% στους δασμούς που είχαν επιβληθεί στα αμερικανικά προϊόντα -όπως προβλεπόταν από την συμφωνία Πρώτης Φάσης- φαίνεται να αποτυπώνει την πρόθεση των δύο πλευρών για οριστικό τερματισμό των εμπορικών συγκρούσεων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών της Κίνας, οι δασμοί σε ορισμένα αγαθά αναμένεται να μειωθούν από το 10% στο 5% και σε κάποια άλλα από το 5% στο 2,5%.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 διαμορφώθηκε στις 425,49 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,44%.

Στην Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX διαμορφώθηκε στις 13.574,82 μονάδες με κέρδη 0,72%, ενώ στην Γαλλία άνοδο κατέγραψε και ο δείκτης CAC 40 που έκλεισε στις 6.038,18 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,88%.

Παρόμοια εικόνα καταγράφηκε και στο Λονδίνο, με το δείκτη FTSE 100 να διαμορφώνεται στις 7.504,79 μονάδες με άνοδο 0,30%, ενώ στην ευρωπαϊκή περιφέρεια ο δείκτης FTSE MIB στην Ιταλία έκλεισε με θετικό πρόσημο στις 24.490,35 μονάδες με άνοδο 1,05.

Τέλος, στην Ισπανία ο δείκτης IBEX 35 διαμορφώθηκε στις 9.811,30 μονάδες με κέρδη 0,96%.

Στο ταμπλό, άλμα 12,5% έκανε η μετοχή της Deutche Bank μετά την ανακοίνωση της Capital Group, με έδρα το Λος Άντζελες, ότι απέκτησε μερίδιο 3,1% στη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας. Ταυτόχρονα άνοδο 11% σημείωσε η μετοχή της χαλυβουργίας Arcelormittal, λόγω της ανακοίνωσης των εταιρικών της αποτελεσμάτων για το δ' τρίμηνο του 2019.

Στον αντίποδα, πτώση 1,4% σημείωση η μετοχή της γαλλικής Societe Generale, καθώς τόσο τα κέρδη όσο και τα έσοδα που ανακοινώθηκαν από την επενδυτική τράπεζα υστέρησαν των προβλέψεων των αναλυτών.