Ράλι στη Wall με ώθηση από το πετρέλαιο

Ράλι στη Wall με ώθηση από το πετρέλαιο

Διευρύνουν τα κέρδη οι τρεις βασικοί δείκτες στη σημερινή συνεδρίασης της Wall Street καθώς ανοδικά κινείται η αγορά πετρελαίου μετά τις μεγάλες απώλειες τις τελευταίες ημέρες.

Παράλληλα το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στην ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων που αφορούν στην πρώτη χρήση και ενδέχεται η απόδοση των μετοχών τους να επηρεάσει τα ταμπλό.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 202 μονάδες (1,15%) κινούμενος στις 17.908 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq που κερδίζει 44 μονάδες (0,93%) βρίσκεται στις 4.794 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 20 μονάδες (1,03%) και κινείται στις 2.079 μονάδες.

Σήμερα, οι βασικοί δείκτες της Wall Street βρήκαν στήριξη και από την Ασία καθώς σε θετικό έδαφος κινήθηκαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, στην προσπάθειά τους να απομακρυνθούν από τα χαμηλά δύο μηνών, με τον δείκτη τιμών καταναλωτή στη Κίνα να διαμορφώνεται στο πλαίσιο των εκτιμήσεων.

Η πτώση της τιμής του πετρελαίου προς το παρόν δεν ακολουθείται από πτώση στις τιμές των μετοχών, με τους επενδυτές να αποτιμούν την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας, ύστερα και από τα νέα δεδομένα, με τον δείκτη τιμών καταναλωτή στη Κίνα να ανακοινώνεται σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, διατηρώντας προσδοκίες στους επενδυτές πως η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει τα μέτρα στήριξης της οικονομίας.

Την ίδια ώρα, ο δείκτης που μετράει την επιχειρηματική δραστηριότητα των μικρών επενδύσεων, αυξήθηκε τον Απρίλιο, μετά από τρεις μήνες μείωσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Επιχειρήσεων, ο δείκτης διαμορφώθηκε στο 93,6 ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η μετοχή της Allergan κάνει άλμα 10% μετά την ανακοίνωση ότι η εταιρεία ενέκρινε ένα νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών αξίας 10 δισ. δολαρίων.

Στον αντίποδα, βουτιά για τη μετοχή της Gap Inc 11,33% μετά την αναθεώρηση των πωλήσεων για το πρώτο τρίμηνο που οδήγησε πολλούς αναλυτές να μείωσουν τη τιμή στόχου της μετοχής.