Απώλειες στην Ευρώπη εν αναμονή της ομιλίας Πάουελ

Απώλειες στην Ευρώπη εν αναμονή της ομιλίας Πάουελ

Με απώλειες διαπραγματεύονται οι βασικοί δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής ενόψει της ομιλίας του επικεφαλής της FED, Τζερόμ Πάουελ.

Το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο στο ετήσιο συνέδριο της FED στο Γουαϊόμινγκ, όπου και θα μιλήσει ο επικεφαλής της FED, Τζερόμ Πάουελ. Η ομιλία Πάουελ αλλά και οι δηλώσεις άλλων στελεχών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, που θα γίνουν στο πλαίσιο του συνεδρίου την Παρασκευή και το Σαββάτο, ίσως αποτελέσουν δείγμα των προθέσεων της κεντρικής τράπεζας σε ό,τι αφορά την πορεία των επιτοκίων τους επόμενους μήνες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί 0,08%. Στην Γερμανία, ο DAX υποχωρεί κατά 0,35% στις 11.705 μονάδες, ο γαλλικός CAC καταγράφει απώλειες 0,28% στις 5.373 μονάδες. Στο Λονδίνο ο FTSE κερδίζει 0,14% στις 7.137 μονάδες.

Στην περιφέρεια, η Ιταλία σημειώνει απώλειες με τον FTSE MIB να χάνει 0,73% στις 20.661 μονάδες.

Παράλληλα, η ετήσια σύνοδος των G7 αρχίζει το Σάββατο στη Γαλλία, με τους της Βρετανίας, του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας και των Ηνωμένων Πολιτειών και αναμένεται να λήξει για πρώτη φορά χωρίς κοινή ανακοίνωση, εξαιτίας των διαφορών μεταξύ των αρχηγών των κρατών.

Στο ιταλικό «μέτωπο», εντός των προσεχών ημερών θα υπάρξουν θεματικές συναντήσεις ανάμεσα στα ανώτερα στελέχη των δύο κομμάτων. Μάλιστα προβλέπεται και μία συνάντηση ανάμεσα στον Τζινγκαρέτι και τον Ντι Μάγιο, όμως προς το παρόν δεν έχει ορισθεί κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία γι'' αυτό.

Εν τω μεταξύ, ο Κόντε θα εκπροσωπήσει την Ιταλία στη διάσκεψη της G7 στο Μπιαρίτζ της Γαλλίας.