Άνοδος για τη στερλίνα μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου

Άνοδος για τη στερλίνα μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου

Ανοδικά έναντι του δολαρίου κινείται η στερλίνα μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Μεγάλης Βρετανίας, το οποίο έκρινε παράνομη την απόφαση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να αναστείλει την λειτουργία του Κοινοβουλίου για διάστημα πέντε εβδομάδων.

Πιο συγκεκριμένα, η ισοτιμία της στερλίνας με το αμερικανικό νόμισμα βρίσκεται στα 1,2475 δολάρια, ενισχυμένη κατά 0,37% έναντι του δολαρίου, ενώ έφτασε μέχρι και τα 1,249 δολάρια λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης. 

Παράλληλα, αυξημένες παρουσιάζονται και οι αποδόσεις των βρετανικών ομολόγων μετά την απόφαση, με τις αποδόσεις των 10ετών τίτλων να ενισχύονται κατά 3 μονάδες βάσης στο 0,585%.

Μπ. Τζόνσον: Διαφωνώ με την απόφαση αλλά θα τη σεβαστώ

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου είναι μία απόφαση που πρέπει να σεβασθούμε, δήλωσε από την Νέα Υόρκη ο Bρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

«Πρέπει να πω πως διαφωνώ κάθετα με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου. Δεν πιστεύω πως η απόφαση αυτή είναι ορθή, ωστόσο θα προχωρήσουμε και το Κοινοβούλιο θα ανοίξει ξανά. Προφανώς και θα σεβαστούμε την ετυμηγορία των δικαστών όπως σεβόμαστε και το λειτούργημά τους», σημείωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός όταν ρωτήθηκε από εκπροσώπους του Τύπου σχετικά με την σημερινή απόφαση.

Κληθείς να απαντήσει στην ερώτηση για τις επόμενες κινήσεις του, πρόσθεσε ότι έχει αρκετές επιλογές μια εκ των οποίων είναι η συμφωνία με τις Βρυξέλλες.