Ανοδικές τάσεις στην Wall Street με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

Ανοδικές τάσεις στην Wall Street με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

Με θετικά πρόσημα διαπραγματεύονται οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, στον απόηχο των νέων ισχυρών αποτελεσμάτων τριμήνου που ανακοίνωσαν σήμερα κολοσσοί όπως η General Electric και Johnson&Johnson ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει κέρδη σχεδόν 100 μονάδων ή 0,3% και κινείται στις 31.046 μονάδες, ο διευρυμένος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,1% στις 3.856 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq παρουσιάζει μικρές μεταβολές γύρω από τις 13.650 μονάδες.

Οι ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας παγκοσμίως δείχνουν να διατηρούνται, ωστόσο αντισταθμίζονται σε κάποιο βαθμό από τις ισχυρές επιδόσεις τριμήνου που ανακοινώνουν μία μετά της άλλη κορυφαίες εταιρείες της χώρας.

Σε αυτό το πλαίσιο, σημαντική στήριξη στον Dow σήμερα παρέχει η Johnson&Johnson που βλέπει τη μετοχή της να πραγματοποιεί ράλι άνω του 5%, αφότου ανακοίνωσε ότι προβλέπει κέρδη το 2021 που θα ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών (μεταξύ 9,40 και 9,60 δολαρίων ανά μετοχή, σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις για 8,99 δολαρίων ανά μετοχή).

Αντίστοιχα, ο S&P 500 βλέπει την General Electric να «βρυχάται» με άνοδο πάνω από 6%, έχοντας ανακοινώσει νωρίτερα πως οι ταμειακές ροές της διαμορφώθηκαν στα 4,4 δισ. δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 2,5 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, το βλέμμα των επενδυτών παραμένει διαρκώς στραμμένο στις εξελίξεις γύρω από την προσπάθεια του προέδρου Μπάιντεν να περάσει άμεσα από το Κογκρέσο το νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος δήλωσε χθες ότι περιμένει να διαρκέσουν περίπου δύο εβδομάδες οι διαπραγματεύσεις, ωστόσο οι αναλυτές ανησυχούν ότι οι διαδικασίες παραπομπής του Τραμπ στη Γερουσία ενδέχεται να θέσουν περισσότερα προσκόμματα δεδομένων των αντιρρήσεων για το πακέτο που έχουν ήδη εκφράσει αρκετοί Ρεπουμπλικάνοι πολιτικοί.