Ανοδικές τάσεις στην Ευρώπη

Ανοδικές τάσεις στην Ευρώπη

Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά το γεγονός ότι οι συνομιλίες μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Κιμ Γιονγκ Ουν είχαν ατυχή κατάληξη.

Σε αυτό το πλαίσιο ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,06% στις 372,80 μονάδες ενώ στις επιμέρους αγορές ο γερμανικός DAX κινήθηκε κέρδισε 0,26% και βρέθηκε στις 11.517 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,29% στις 5.240 μονάδες. Μόνη «παραφωνία» ο FTSE 100 ο οποίος έχασε 0,50% για να κλείσει στις 7.071 μονάδες. 

Πέρα από το ναυάγιο στις συνομιλίες Τραμπ – Κιμ το βλέμμα των επενδυτών στην Ευρώπη παραμένει κατά κύριο λόγο στις εξελίξεις γύρω από το Brexit.

Η μετοχή της Adecco υποχώρησε 3% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της για το τέταρτο τρίμηνο ενώ η μετοχή της Zalando σημείωσε εντυπωσιακή άνοδο 23%, αφού ανακοίνωσε ότι αναμένει σταθερή ανάπτυξη φέτος.

Τέλος, η γαλλική Carrefour κατέγραψε επίσης άνοδο 2,5% μετά την ανακοίνωση ότι σκοπεύει να αυξήσει τον στόχο της για εξοικονόμηση κόστους φέτος.