Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές

Σε θετικό έδαφος κινούνται σήμερα Δευτέρα οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να αντιδρούν στις δηλώσεις που έκανε ο επικεφαλής της Fed περί εφαρμογής αυστηρότερης πολιτικής εφόσον η αμερικανική οικονομία συνεχίσει την ανοδική της πορεία.

Σε αυτό το κλίμα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται ανοδικά 0,23% με όλους τους τομείς του να βρίσκονται σε θετικό έδαφος.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο οι αγορές παραμένουν κλειστές σήμερα λόγω τραπεζικής αργίας.

Ανοδικά κινείται ο DAX της Γερμανίας με κέρδη 0,37% στις 12.440 μονάδες, όπως και στη Γαλλία όπου ο CAC 40 κερδίζει 0,38% και βρίσκεται στις 5.453 μονάδες.

Στην Ιταλία ο FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,28% στις 20.682 μονάδες. Ο IBEX 35 στην Ισπανία κερδίζει 0,14% στις 9.602 μονάδες.

Μιλώντας στο συμπόσιο Jackson Hole στο Γουαϊόμινγκ, ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ είπε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα συνεχίσει ενδεχομένως να εφαρμόζει αυστηρότερη πολιτική, εάν η αμερικανική οικονομία συνεχίσει να ενισχύεται.Την περασμένη εβδομάδα ο Πάουελ δέχθηκε τα πυρά του προέδρου Τραμπ αναφέροντας σε συνέντευξή του στο Reuters ότι δεν είναι «ενθουσιασμένος» από την αύξηση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα.