Ανοδικά η Wall Street παρά το «βαρίδι» της Netflix

Ανοδικά η Wall Street παρά το «βαρίδι» της Netflix

Σε θετικό έδαφος κινούνται και οι τρεις βασικοί δείκτης της Wall Street, με τις αποδόσεις των μετοχών της λεγόμενης κυκλικής οικονομίας να αντισταθμίζουν τις ισχυρές απώλειες που καταγράφει ο τίτλος της Netflix, ενώ ο δείκτης φόβου VIX έχει αρχίσει να ενισχύεται ελαφρώς τις τελευταίες ημέρες έπειτα από τα χαμηλά 14 μηνών που έφτασε την περασμένη εβδομάδα.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 0,5% και κινείται στις 34.000 μονάδες, ο ευρύτερος S&P500 σημειώνει άνοδο 0,4% στις 4.150 μονάδες, όπως και ο τεχνολογικός Nasdaq που διέγραψε τις αρχικές του απώλειες και πλέον ενισχύεται κατά 0,3% στις 13.826 μονάδες.

Σε εταιρικό επίπεδο, η Netflix βλέπει τον τίτλο της να πραγματοποιεί βουτιά άνω του 7,7% καθώς τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο απογοήτευσαν τους επενδυτές, με τους νέους συνδρομητές της να κινούνται πολύ χαμηλότερα των εκτιμήσεων.

Την ίδια ώρα όμως, οι μετοχές της United Airlines, ανακάμπτουν με άνοδο 1% έπειτα από τη βουτιά 8,5% χτες, ενώ ακόμα καλύτερη επίδοση έχει Norwegian Cruise Line με άλμα άνω του 5%

Στο χώρο της κρουαζιέρας επίσης οι Carnival και Royal Caribbean ενισχύονται κατά άνω του 2% και οι δύο.

Την ίδια ώρα, ο δείκτης μεταβλητότητας, Cboe Volatility Index (VIX), γνωστός και ως ο δείκτης φόβου της αγοράς, σημείωσε σήμερα άνοδο για τρίτη συνεχόμενη μέρα ξεπερνώντας τις 19 μονάδες, αφότου είχε υποχωρήσει σε χαμηλά 14 μηνών την περασμένη εβδομάδα.

Γενικότερα, οι εταιρείες έχουν ανακοινώσει ισχυρά αποτελέσματα μέχρι τώρα, ωστόσο ο πήχης για να ανεβεί το χρηματιστήριο πάνω από τα ρεκόρ της προηγούμενης εβδομάδας είναι αρκετά ψηλά. Σε κάθε περίπτωση πάντως οι Dow Jones και S&P 500 εξακολουθούν να έχουν ενισχυθεί άνω του 10% για το έτος μετά τα υψηλά της Παρασκευής.

«Είναι μια πολύ καλή σεζόν κερδών, καθώς το 90% των εταιρειών S&P 500 παρουσίασε ισχυρά αποτελέσματα, αλλά το πρόβλημα για τις μετοχές είναι ότι τα περισσότερα καλά νέα έχουν ήδη κατοχυρωθεί», σημείωσε χαρακτηριστικά ο αναλυτής της Oanda Έντουαρντ Μόγια.