Ανοδικά η Wall Street καθώς πληθαίνουν τα θετικά νέα για το εμβόλιο

Ανοδικά η Wall Street καθώς πληθαίνουν τα θετικά νέα για το εμβόλιο

Σε πορεία για θετικό ξεκίνημα εβδομάδας βρίσκεται η αμερικανική αγορά, με τους τρεις βασικούς δείκτες να ενισχύονται όλοι καθώς οι επενδυτές υποδέχονται όλο και πιο αισιόδοξα νέα για τα πιθανά εμβόλια κορονοϊού, παρόλο που τα νέα κρούσματα αυξάνονται και τα κράτη επιβάλλουν νέους περιορισμούς.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,9% ή 259 μονάδων και κινείται στις 29.520 μονάδες, ο διευρυμένος S&P 500 κερδίζει 0,5% και βρίσκεται στις 3.576 μονάδες, ενώ με μικρότερα κέρδη αλλά σε θετικό έδαφος κινείται ο τεχνολογικός Nasdaq που σημειώνει κέρδη 0,1% στις 11.867 μονάδες.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο Μοντσέφ Σλάουι, επικεφαλής του προγράμματος ανάπτυξης εμβολίων της κυβέρνησης των ΗΠΑ με την ονομασία Operation Warp Speed, ανακοίνωσε ότι οι πρώτες δόσεις εμβολίου Covid-19 θα μπορούσαν να διατεθούν σε συγκριμένους αποδεκτές από τις 11 Δεκεμβρίου.

Στα τελευταία νέα επί του θέματος, σήμερα, Δευτέρα, ανακοινώθηκε ότι το εμβόλιο Covid-19 που αναπτύχθηκε από την AstraZeneca , σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ήταν έως και 90% αποτελεσματικό στην πρόληψη του ιού.

Τα νέα αυτά έρχονται την στιγμή που οι Ηνωμένες Πολιτείες έφτασαν τα 12 εκατ. καταγεγραμμένα κρούσματα, ενώ εκατομμύρια Αμερικανοί ταξιδεύουν για τις επερχόμενες διακοπές των Ευχαριστιών και υφίστανται φόβοι ότι ο αριθμός αυτός μάλλον θα αυξηθεί σημαντικά.

Αρκετές πολιτείες έχουν αντιδράσει στην πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων υιοθετώντας περισσότερους περιορισμούς στις κοινωνικές συγκεντρώσεις.

Στα εμπορεύματα, το πετρέλαιο συνεχίζει να κινείτε ανοδικά μετά τις ειδήσεις σχετικά με τα εμβόλια. Το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού WTI διαπραγματεύεται 0,9% υψηλότερα στα 42,8 $ το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο του Brent σημειώνει άνοδο 1,36% στα 45,57 δολάρια, έχοντας ενισχυθεί άνω του 5% στο σύνολο της περασμένης εβδομάδα.

Από τα υπόλοιπα εμπορεύματα, το συμβόλαιο του χρυσού αυξάνει τις απώλειες, υποχωρώντας κατά 1,9% στα 1.837,3 δολάρια ανά ουγγιά.