Ανοδικά η Wall Street σε μια βδομάδα roller coaster

Ανοδικά η Wall Street σε μια βδομάδα roller coaster

Ανοδικές κινήσεις ακολουθούν σήμερα οι βασικοί δείκτες της Wall Street εν μέσω ενός εβδομαδιαίου roller coaster για τα αμερικανικά χρηματιστήρια μετά το προχθεσινό ράλι όπου ο βιομηχανικός Dow σημείωσε άλμα 1.086 μονάδων αλλά και την πτώση της επόμενης ημέρας με τον ίδιο δείκτης να καταγράφει από νωρίς απώλειες στις 100 μονάδες.

«Βρισκόμαστε κοντά στη λήξη του έτους όπου υπάρχουν πολλοί λαοί που έχουν απομακρυνθεί από την αγορά και επομένως έχουν επέλθει κάποιες σημαντικές αλλαγές στην αγορά», δήλωσε ο Gibson Smith, ιδρυτής της Smith Κεφαλαιαγορές.

«Υπάρχει ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας: Πολλά ζητήματα όπως το εμπόριο, το shutdown των δημόσιων υπηρεσιών στις ΗΠΑ, η κόντρα μεταξύ Federal Reserve και του Ντόναλντ Τραμπ συντελούν σε μια εποχή με μεγάλη έλλειψη ρευστότητας στην αγορά».

Σ'' αυτό το κλίμα, αύξηση ύψους 0,36% καταγράφει στα κέρδη του ο Dow στις 23.156 μονάδες ενώ στο ίδιο θετικό κλίμα κινείται και ο ευρύτερος S&P που ενισχύεται κατά 0,42% στις 2.491 μονάδες.

Τέλος, θετικά πρόσημα εμφανίζει και ο τεχνολογικός Nasdaq με άνοδο 0,36% στις 6.569 μονάδες.

Σημειώνεται, ότι στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται η συνεχιζόμενη εμπορική κόντρα των Ηνωμένων Πολιτειών με την Κίνα, τα αυξανόμενα αμερικανικά επιτόκια, το μερικό κλείσιμο των δημόσιων υπηρεσιών στις ΗΠΑ, αλλά και από τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Τραμπ να εξετάζει την αποχώρηση του Τζερόμ Πάουελ από την προεδρία της Fed.

Στο μέτωπο της σινοαμερικανικής εμπορικής κόντρας, η Κίνα ανοίγει την πόρτα του διαλόγου, αποφασίζοντας να επιτρέψει για πρώτη φορά στην ιστορία της εισαγωγές ρυζιού από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στην κίνηση της, οι αναλυτές αναγνωρίζουν μία θετική εξέλιξη στις σχέσεις των δύο χωρών. Το πράσινο φως από τις κινεζικές αρχές δόθηκε την Παρασκευή και έρχεται λίγο πριν τον νέο γύρο συζητήσεων για την εμπορική διαμάχη τους, αλλά και κατά