Ανέκαμψε η Wall Street μετά το χθεσινό sell-off

Ανέκαμψε η Wall Street μετά το χθεσινό sell-off

Θετική αντίδραση έβγαλαν στη σημερινή συνεδρίαση και οι τρεις βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, με τον Dow Jones να πραγματοποιεί ανοδικό ράλι 187 μονάδων και να διαγράφει σημαντικό μέρος των απωλειών που κατέγραψε χτες υπό τις ανησυχίες για την εξάπλωση του νέου κορονοϊού από την Κίνα.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,66% στις 28.722 δίνοντας τέλος στο σερί πέντε διαδοχικών συνεδριάσεων με απώλειες, με οδηγό τις Apple και Goldman Sachs που είδαν τους τίτλους τους να κερδίζουν άνω του 1,8% η καθεμία.

Παρόμοια πορεία ακολούθησαν και οι άλλοι δύο δείκτες, με τον διευρυμένο S&P 500 να ολοκληρώνει στις 3.276 μονάδες με άνοδο 1%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,43% και έκλεισε στις 9.269.

Υπενθυμίζεται ότι χθες οι δείκτες της Wall είχαν κλείσει με τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση τους σε διάστημα άνω των τεσσάρων μηνών και τους επενδυτές να εμφανίζονται φοβισμένοι για τις επιπτώσεις που θα έχει στην παγκόσμια οικονομία η εξάπλωσης του κορονοϊού.

Στις σημερινές εξελίξεις πάντως, ο απολογισμός της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο ιός έγινε ακόμη πιο βαρύς, με 106 νεκρούς και σχεδόν 4.500 επιβεβαιωμένα κρούσματα σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές.

Στα μακροοικονομικά νέα της ημέρας, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ ενισχύθηκε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Ιανουάριο επωφελούμενη από τη βελτίωση του κλίματος στην αγορά εργασίας.