Αναθεωρήθηκαν αρνητικά οι προβλέψεις για την κερδοφορία του 2020

Αναθεωρήθηκαν αρνητικά οι προβλέψεις για την κερδοφορία του 2020

Η ελβετική τράπεζα Credit Suisse αναθεώρησε αρνητικά τις εκτιμήσεις της σχετικά με την κερδοφορία της για το 2020, καθώς σε σχετική έκθεσή της η τράπεζα αναμένει να πετύχει απόδοση ιδίων κεφαλαίων ύψους άνω του 8% φέτος, ποσοστό μειωμένο σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για αποδόσεις της τάξης του 10% με 11%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι εμπορικές εντάσεις και τα αρνητικά επιτόκια επισκιάζουν τις προοπτικές της ελβετικής τράπεζας, παρά την εφαρμογή τριετούς σχεδίου αναδιάρθρωσης, ενώ σημειώνεται πως η αναθεώρηση των εκτιμήσεων για την κερδοφορία επεκτάθηκε και στις εκτιμήσεις για το 2021.

«Εάν οι αγορές είναι εποικοδομητικές και υποστηρίξουν την αύξηση των εσόδων, μπορούμε να περιμένουμε ότι η απόδοση ιδίων κεφαλαίων στο τέλος του 2020 θα διαμορφωθεί στο 11% περίπου», ανέφερε σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας.

«Στον αντίποδα, εάν οι αγορές διατηρήσουν τις προκλήσεις τους και για το 2020, έχουμε εντοπίσει μέχρι και 50 μονάδες βάσης επιπλέον μέτρα για εξοικονόμηση κόστους, προκειμένου να προστατεύσουμε την φιλοδοξία μας για την απόδοση ιδίων κεφαλαίων στο σχεδόν 10%», αναφέρεται επιπλέον στην ανακοίνωση της Credit Suisse.

Στην έκθεση της τράπεζας, αναφέρεται επιπλέον, πως αναμένεται να διανεμηθεί στους μετόχους σχεδόν το 50% των καθαρών κερδών του 2020, μέσω ενός προγράμματος που θα συνδυάζει το μέρισμα και την επαναγορά ιδίων μετοχών, ενώ υπάρχει και η πρόβλεψη ώστε να μερίσματα να αυξάνονται κατά 5% κάθε χρόνο.