Ανάρτηση του Έλον Μασκ «εκτόξευσε» το  Dogecoin

Ανάρτηση του Έλον Μασκ «εκτόξευσε» το Dogecoin

Ράλι που ξεπερνά το 60% καταγράφει η αξία του κρυπτονομίσματος Dogecoin έπειτα από σχετικό tweet του δισεκατομμυριούχου επικεφαλής της Tesla Έλον Μασκ στο οποίο δήλωσε την υποστήριξή του ψηφιακό νόμισμα, δύο μέρες αφού δήλωσε... ότι θα αποσυρθεί από το twitter «για λίγο».

Ειδικότερα, το Dogecoin είδε την αξία του να ανέρχεται έως τα 0,059681 δολάρια σύμφωνα με το Coindesk, αφότου ο Μασκ ανάρτησε αρχικά μόνο «Doge» και στη συνέχεια «Το Dogecoin είναι το κρυπτονόμισμα του λαού».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla ποστάρει στο Twitter σχετικά με κάποιες εταιρείες και κρυπτονομίσματα στέλνοντας τις αξίες τους στα ύψη, όπως συνέβη πρόσφατα με το bitcoin, όταν η χρήση του ταγκ #bitcoin από τον Μασκ ανέβασε σε υψηλά την τιμή του την προηγούμενη Παρασκευή.

Όσον αφορά στο Dogecoin πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως ξεκίνησε το 2013 ως αστείο από το γνωστό meme του διαδικτύου Doge και εξελίχθηκε σε ένα κρυπτονόμισμα που πέφτει πολλές φορές θύμα κερδοσκοπικών πιέσεων.

Το εν λόγω ψηφιακό νόμισμα είχε αρχικά σκοπό να διακωμωδήσει την κατάσταση με τον αριθμό των νέων κρυπτονομισμάτων (που δεν εισήγαγαν καμία καινοτομία) και παρά το γεγονός ότι δεν έχει ομάδα που το υποστηρίζει, φαίνεται να γίνεται αρκετά δημοφιλής επιλογή για όσους ξεκινάνε να επενδύουν στις αγορές των κρυπτονομισμάτων -έχοντας δημιουργήσει αρκετές φορές μια φούσκα.

Πρόσφατα, άλλωστε, στον απόηχο της αναστάτωσης που έφεραν στην αγορά μετοχών οι ερασιτέχνες επενδυτές του WallStreetBets, σε μια άλλη κοινότητα του Reddit τη SatoshiStreetBets, είχε δημιουργηθεί μία νέα τάση υπέρ του κρυπτονομίσματος Dogecoin, που οδήγησε την αξία του σε άνοδο 800%.

Συγκεκριμένα, στις πρωινές συναλλαγές της περασμένης Παρασκευής οι συντονισμένες προσπάθειες των μελών της SatoshiStreetBets είχαν ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η κεφαλαιοποίηση του Dogecoin κατά 7,17 δισ. δολάρια μόλις μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με την πλατφόρμα Coinmarket.

Στα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, η «φρενίτιδα» για το Dogecoin δείχνει να συμπαρασύρει και τις άλλες ψηφιακές ισοτιμίες, με το bitcoin να ενισχύεται κατά 5% στα 37.863 δολάρια, ενώ και ethereum σημειώνει επίσης άνοδο 5,22% με τη δική του τιμή να διαμορφώνεται στα 1.643 δολάρια.

Σημειώνεται, τέλος, ότι τα κρυπτονομίσματα κερδίζουν όλο και περισσότερους θεσμικούς επενδυτές, ενώ η ευφορία σχετικά με την χρήση τους έφερε την αξία όλων των κρυπτονομισμάτων μαζί σε πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια για πρώτη φορά μέσα στον Ιανουάριο.