Ανάμεικτο άνοιγμα στην Αμερική με τις μετοχές τεχνολογίας στο περιθώριο

Ανάμεικτο άνοιγμα στην Αμερική με τις μετοχές τεχνολογίας στο περιθώριο

Ανάμεικτο αναμένεται το άνοιγμα της Wall Street, καθώς οι επενδυτές αποτιμούν τα θετικά νέα της Pfizer σχετικά με το εμβόλιο του Covid-19.

Στις 15:20 το συμβόλαιο του Dow σημείωνε άνοδο 190 μονάδες, ή 0,64%, ενώ οι S&P500 και Nasdaq υποχωρούν κατά 0,17% και 1,44% αντίστοιχα .

Την Δευτέρα ο Dow Jones έκλεισε με κέρδος 834 μονάδες, ή 3%, ο S&P 500 κέρδισε 1,2%, αλλά ο Nasdaq υποχώρησε κατά 1,5%. Αυτή ήταν η πρώτη φορά σε 30 χρόνια που με τον Dow να ανεβαίνει 3% ο Nasdaq να πέφτει.

Οι βιομηχανικές μετοχές οδήγησαν την άνοδο της αγοράς την Δευτέρα όταν ο φαρμακευτικός γίγαντας Pfizer ανακοίνωσε ότι το πειραματικό του εμβόλιο, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον γερμανό συνεργάτη Biontech είναι πάνω από 90% αποτελεσματικό στην πρόληψη του Covid-19. Η κίνηση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί και την Τρίτη.

Απ’ την άλλη, οι επενδυτές φαίνονται να συνεχίζουν τις πωλήσεις σε μετοχές που είχαν επωφεληθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπως οι τεχνολογικοί γίγαντες Zoom Video και Netflix .

Στο οικονομικό ημερολόγιο σήμερα ξεχωρίζει η δημοσίευση της δημοσκόπησης του υπουργείου Εργασίας για τις νέες προσλήψεις, γνωστή στην Αμερική ως έκθεση Jolts. Η αύξηση της απασχόλησης ήταν ισχυρότερη από ό τι αναμενόταν τον Οκτώβριο, με το ποσοστό ανεργίας να πέφτει στο 6,9%, αλλά ορισμένοι κλάδοι εξακολουθούν να αγωνίζονται για την επαναφορά των εργαζομένων μετά το κλείσιμο των επιχειρήσεων.