Ανακάμπτουν ευρωαγορές μετά τις χθεσινές απώλειες

Ανακάμπτουν ευρωαγορές μετά τις χθεσινές απώλειες

Με σημαντικά κέρδη άνω του 1% διαπραγματεύονται στην πλειοψηφία τους οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, επιχειρώντας να διαγράψουν μέρος από τις ισχυρές απώλειες που κατέγραψαν χτες, ενώ διατηρείται το θετικό momentum από τις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται κατά 1,27% και κινείται στις 439,16 μονάδες, με ώθηση από τον κλάδο των πρώτων υλών που ενισχύεται περίπου 2%.

Στα επιμέρους ευρωπαϊκά ταμπλό, ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 1,33% και κινείται στις 15.053 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,9% κινούμενος στις 6.281 μονάδες, όπως και ο βρετανικός FTSE 100 που κερδίζει 1% στις 6.993 μονάδες.

Παρόμοια είναι και η εικόνα στην περιφέρεια, όπου στην Ισπανία ο IBEX 35 σημειώνει άνοδο 1,3% κινούμενος στις 8.944 μονάδες, το ίδιο και στην Ιταλία ο FTSE MIB που ενισχύεται επίσης κατά 1,3% και κινείται στις 24.291 μονάδες.

Οι δείκτες ανακάμπτουν μετά την κατακόρυφη πτώση τους χθες, κατά την οποία ο τεχνολογικός κλάδος υποχώρησε μέχρι και 3,8% με τις μετοχές του να πραγματοποιούν βουτιά εν μέσω ανησυχιών για υπερβολικές αποτιμήσεις, ειδικά με την ενδεχόμενη επίδραση που θα έχει περαιτέρω άνοιγμα της οικονομίας καθώς υπήρξαν οι εταιρείες που επωφελήθηκαν από τα lockdowns.

Σε εταιρικό επίπεδο, η γερμανική Deutsche Post DHL ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της υπερτριπλασιάστηκαν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021 και αναβάθμισε τις μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις της. Σε αυτό το πλαίσιο, ο τίτλος της εταιρείας ενισχύεται σχεδόν 2%.

Από κοντά ακολουθεί και ο τίτλος της Hugo Boss, με άνοδο άνω του 3%, αφότου η γερμανική εταιρεία ενδυμάτων πολυτελείας ανακοίνωσε πως οι ζημιές περιορίστηκαν κατά το πρώτο τρίμηνο, ενώ πρόσθεσε ότι αναμένει σημαντική ανάκαμψη των δραστηριοτήτων της αργότερα φέτος.

Τέλος, στην κορυφή των ταμπλό βρίσκεται η ISS A/S με άλμα 7% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, ενώ στην αντίθετη πλευρά κινείται η Virgin Money U.K. με πτώση περίπου 5%.