Ανακαλύφθηκε κοίτασμα λιθίου αρκετό για 5 εκατ. μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Ανακαλύφθηκε κοίτασμα λιθίου αρκετό για 5 εκατ. μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Aρκετή ποσότητα λιθίου για 5 εκατομμύρια μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανακοίνωσε πως θα μπορεί να διαθέσει μέσα στα επόμενα 10 χρόνια η εταιρεία Snow Lake Lithium, μέσα από ένα τεράστιο κοίτασμα λιθίου που αναμένεται να δώσει ανάσα στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Στην επαρχία Μανιτόμπα του Καναδά, η Snow Lake Lithium έχει στην κατοχή της μια έκταση 550.000 περίπου στρεμμάτων η οποία φέρει ιδιαίτερα πλούσια κοιτάσματα λιθίου και όπως ανακοίνωσε αναμένεται να παράγει λίθιο που θα καλύψει τις ανάγκες για την κατασκευή περίπου 5 εκατομμυρίων μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων για την αγορά της Βόρειας Αμερικής για 10 χρόνια.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Snow Lake, Φίλιπ Γκρός δήλωσε: «Καθώς μεταβαίνουμε γρήγορα στην ηλεκτροκίνηση, είναι απαραίτητο για το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας της Βόρειας Αμερικής να δημιουργήσουμε μια αλυσίδα εφοδιασμού μπαταριών. Η προμήθεια κρίσιμων πρώτων υλών όπως το λίθιο είναι το μόνο λογικό βήμα για τη δημιουργία μιας κάθετα ολοκληρωμένης εγχώριας αλυσίδας εφοδιασμού.

Επί του παρόντος, η εταιρεία έχει εξερευνήσει μόλις το 1% της περιοχής που βρίσκεται το κοίτασμα, και όπως δηλώνει η περαιτέρω εξερεύνηση θα αυξήσει τις εκτιμήσεις κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, με την προσδοκία ότι οι εργασίες εξόρυξης θα ξεκινήσουν το 2025.

Η Snow Lake Lithium έχει δεσμευτεί να δημιουργήσει και να λειτουργήσει ένα πλήρως ανανεώσιμο και βιώσιμο ορυχείο λιθίου που μπορεί να προσφέρει ένα απολύτως ανιχνεύσιμο προϊόν, ουδέτερο από άνθρακα και μηδενική βλάβη στις αγορές ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών της Βόρειας Αμερικής.