Άλμα άνω του 3% για το αργό

Άλμα άνω του 3% για το αργό

Σημαντική ενίσχυση για την τιμή του αμερικανικού αργού στη συνεδρίαση της Παρασκευής, γεγονός που οδήγησε στον περιορισμό των εβδομαδιαίων απωλειών για τον μαύρο χρυσό.

Ειδικότερα, το αργό τύπου WTI, παραδόσεως Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε κατά 1,96 δολάρια ή 3,7% για να κλείσει στα 54,50 δολάρια το βαρέλι. Μετά και τη σημερινή άνοδο το West Texas περιόρισε τις εβδομαδιαίες απώλειες στο 2,4%.

Αντίστοιχα, το συμβόλαιο παράδοσης Οκτωβρίου για το Brent ενισχύθηκε κατά 1,9% ή κατά 1,10 δολάρια και ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στα 58,48 δολάρια το βαρέλι. Σε εβδομαδιαία βάση το Brent κατέγραψε απώλειες 5%.

Το υπουργείο Ενέργειας της Ρωσίας δήλωσε ότι οι εκτιμήσεις της IEA ευθυγραμμίζονται σε μεγάλο βαθμό με τις δικές του προβλέψεις και ότι η Μόσχα έχει λάβει υπόψη την πιθανότητα επιβράδυνσης της ζήτησης πετρελαίου.

Η Σαουδική Αραβία, de facto ηγέτης του ΟΠΕΚ, σχεδιάζει να διατηρήσει τις εξαγωγές αργού πετρελαίου κάτω από 7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο για να επαναφέρει την αγορά σε ισορροπία και να βοηθήσει στην απορρόφηση των παγκόσμιων αποθεμάτων.