Άλμα 357 μονάδων για τον Dow Jones

Άλμα 357 μονάδων για τον Dow Jones

Με μεικτές τάσεις ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι τρεις βασικοί δείκτες με τον Dow Jones να κάνει εντυπωσιακό άλμα 357 μονάδων και τον S&P 500 να πλησιάζει στα ιστορικά υψηλά του. 

Οι επενδυτές αξιολόγησαν θετικά την υπογραφή διαταγμάτων από τον Ντόναλντ Τραμπ που μπορεί να σημάνουν την παράταση των μέτρων στήριξης της οικονομίας λόγω του κορονοϊού.

Ωστόσο όπως σχολιάζουν οι αναλυτές, τα μέτρα που θα ληφθούν δεν είναι σαφές ότι θα έχουν ευεργετική επίδραση την ώρα που οι συνεχιζόμενες εντάσεις στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας μπορεί να προκαλέσουν αναστάτωση στις αγορές.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 1,3% ή 357 μονάδες και έκλεισε στις 27.791 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,39% ή 42 μονάδες στις 10.968 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 0,27% ή 9 μονάδες και ολοκλήρωσε στις 3.360 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα ο Dow κέρδισε 3,8% και ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 2,5%. Ο Nasdaq κέρδισε 2,5%.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι και ο υπουργός των Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν δήλωσαν την Κυριακή ότι είναι έτοιμοι να αρχίσουν και πάλι τις συνομιλίες για την οικονομική βοήθεια σχετικά με την COVID-19, έπειτα από εβδομάδες αποτυχημένων διαπραγματεύσεων, που ώθησαν τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να κάνει χρήση των εκτελεστικών εξουσιών του.

Από την πλευρά τους, οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν ότι η υπογραφή προεδρικών διαταγμάτων θα ωφελήσει ελάχιστα στην αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων των Αμερικανών.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της twitter κέρδισε 0.83 καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα η εταιρεία υποστηρίζει ότι ήρθε σε επαφή με την κινεζική TikTok εκφράζοντας ενδιαφέρον να εξαγοράσει τις επιχειρήσεις της στις ΗΠΑ με δεδομένη την απόφαση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να απαγορεύσει την επίμαχη εφαρμογή. Ωστόσο η Microsoft που φαίνεται να έχει προβάδισμα στην εξαγορά του Τiktok έχασε 2,30

Νωρίτερα, με κέρδη ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι ευρωαγορές με τον Stoxx600 να κερδίζει 0,30% με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις πολιτικές εξελίξεις στην άλλη πλευρά του Ατλνατικού.