Αισιοδοξία στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε ΗΠΑ-Κίνα

Αισιοδοξία στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε ΗΠΑ-Κίνα

Ανοδικά κινούνται οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες καθώς η αισιοδοξία στο μέτωπο της εμπορικής διαμάχης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας δείχνει έστω και αμυδρά να εξομαλύνεται με τον υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούσιν να δηλώνει πως οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν εκ νέου σε δύο εβδομάδες.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ ωστόσο έδειξε να «απέχει» από το μήκος κύματος που βρίσκεται ο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς ο Μνούσιν ανέφερε ότι η επίσκεψη της περασμένης εβδομάδας από Κινέζους αξιωματούχους είχε διακοπεί μετά από αίτημα αξιωματούχων των ΗΠΑ. Στην είδηση αυτή, ο Ντόναλντ Τραμπ αναρωτήθηκε «γιατί».

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,3%, με τις τραπεζικές μετοχές να σημειώνουν κέρδη 0,7% καθώς όλοι οι τομείς και τα μεγάλα χρηματιστήρια κινούνται σε θετικό έδαφος.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 καταγράφει κέρδη 0,27% στις 7.346 μονάδες.

Κέρδη παρουσιάζουν και οι δείκτες σε Γερμανία και Γαλλία, με τον DAX να ενισχύεται 0,15% και τον CAC 40 στο Παρίσι να κερδίζει 0,26%.

Στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει κέρδη 0,25%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κερδίζει 0,41% στις 9.131 μονάδες.

Νωρίτερα, στις ασιατικές αγορές επικρατούσαν μικτά πρόσημα κατόπιν και της ανακοίνωσης των στοιχείων για την συρρίκνωση της βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας τον Σεπτέμβριο.