Αβεβαιότητα στις ευρωαγορές με το βλέμμα στις ΗΠΑ

Αβεβαιότητα στις ευρωαγορές με το βλέμμα στις ΗΠΑ

Με απώλειες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές κινήθηκαν επιφυλακτικά με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι να κηρύσσει επίσημη έρευνα με το ερώτημα της καθαίρεσης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, σχετικά με το αν επιδίωξε τη βοήθεια της Ουκρανίας για να δυσφημίσει τον Τζο Μπάιντεν.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ολοκλήρωσε με απώλειες 0,58% στις 387,59 μονάδες και σχεδόν όλους τους κλάδους του σε αρνητικό έδαφος. Τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχτηκε ο κλάδος της τεχνολογίας, ο οποίος υποχώρησε συνολικά κατά 1,2%.

Στα επιμέρους ευρωπαϊκά ταμπλό, πτώση 0,59% κατέγραψε ο γερμανικός DAX κλείνοντας στις 12.234 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχώρησε 0,79% κλείνοντας στις 5.583 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ολοκλήρωσε σχεδόν αμετάβλητος στις 7.289 μονάδες.

Σε παρόμοιο ρυθμό κινήθηκαν και οι δείκτες της περιφέρειας, με τον ιταλικό FTSE MIB να υποχωρεί κατά 0,51% στις 21.788 μονάδες και τον ισπανικό IBEX 35 να κλείνει στις 9.085 με πτώση 0,36%.

Την ίδια ώρα, το Brexit παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος επενδυτών και αναλυτών με τον Μπόρις Τζόνσον να επιστρέφει εσπευσμένα στο Λονδίνο μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να κηρύξει παράνομη την απόφαση της κυβέρνησής του να κλείσει το κοινοβούλιο.

Πλέον στο τραπέζι των συζητήσεων έχει τεθεί εκ νέου η ημερομηνία της 31ης Οκτωβρίου και κατά πόσο αυτή θα είναι καταληκτική για το Brexit.