Ξεπέρασε τις 28.000 μονάδες ο Dow Jones, νέα ιστορικά υψηλά ο S&P 500

Ξεπέρασε τις 28.000 μονάδες ο Dow Jones, νέα ιστορικά υψηλά ο S&P 500

Νέα ιστορικά υψηλά σημείωσαν κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής οι δείκτες Dow Jones και S&P 500, καθώς οι θετικές εξελίξεις στις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ οδήγησαν τη συνεδρίαση σε θετικό έδαφος.

Οι δηλώσεις του οικονομικού συμβούλου του Λευκού Οίκου σχετικά με πρόοδο στις συζητήσεις για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των εκπροσώπων των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη συμπαρέσυραν τους κυριότερους δείκτες στην Wall Street, με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να κλείνει με κέρδη 0,80%, υπερβαίνοντας τις 28.000 μονάδες και κλείνοντας στις 28.004,89 μονάδες.

Αξίζει, ακόμα, να σημειωθεί πως ο Dow Jones συνέχισε την κερδοφορία του για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα, ενώ κατά την τρέχουσα εβδομάδα η άνοδος έφτασε στο 1,2%.

Νέα ιστορικά υψηλά σημείωσε και ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 με άνοδο 0,77%, κλείνοντας στις 3.120,46 μονάδες, ενώ κέρδη 0,73% σημείωσε ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq που διαμορφώθηκε στις 8.540,83 μονάδες.

Την Πέμπτη ο Larry Kudlow, οικονομικός σύμβουλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμ, αναφερόμενος στις εν εξελίξει συζητήσεις μεταξύ αξιωματούχων των δύο ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη, σημείωσε την πρόοδο των διαπραγματεύσεων, κάνοντας λόγο για σύγκληση των δύο πλευρών στο ζήτημα του εμπορίου.

Ο Kudlow ανέφερε πως δύο πλευρές βρίσκονται κοντά σε μία συμφωνία για το εμπόριο, τονίζοντας την «εποικοδομητική» συνεργασία μεταξύ Αμερικανών και Κινέζων αξιωματούχων.

«Στον πρόεδρο Τραμπ αρέσει αυτό που βλέπει, αλλά δεν είναι ακόμα έτοιμος να δεσμευτεί, δεν έχει εγκρίνει μια δέσμευση για την πρώτη φάση [της συμφωνίας], δεν έχουμε καταλήξει ακόμα στην πρώτη φάση», ανέφερε ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου μιλώντας την Πέμπτη στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων των ΗΠΑ.

Θετική ώθηση στην συνεδρίαση της Wall Street έδωσε και η αύξηση των πωλήσεων στον μεταποιητικό κλάδο τον Οκτώβριο (+0,2%).