Wall Street: Νέα ιστορικά υψηλά μετά τις θετικές εξελίξεις στο εμπόριο

Wall Street: Νέα ιστορικά υψηλά μετά τις θετικές εξελίξεις στο εμπόριο

Με κέρδη ολοκληρώθηκαν οι συνεδριάσεις των κυριότερων χρηματιστηριακών δεικτών στη Wall Street,΄καθώς οι διαφαινόμενες θετικές εξελίξεις στις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ οδήγησαν τον Dow Jones σε νέο ιστορικό υψηλό.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε σε επίπεδα ρεκόρ στις 27.676,81 μονάδες με άνοδο 0,67%, ενώ ενδοσυνεδριακά άγγιξε και τα επίπεδα των 27.700 μονάδων.

Κέρδη κατέγραψε και ο δείκτης S&P 500 με άνοδο 0,27% στις 3.085,18 μονάδες, ενώ παρόμοια εικόνα είχε και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq που έκλεισε στις 8.434,52 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,28%.

Στο ταμπλό, κέρδη 1,3% κατέγραψε η μετοχή της Bank of America, ενώ οι μετοχές των Citigroup και J.P. Morgan σημείωσαν άνοδο 1,9% και 0,5% αντίστοιχα. Άνοδο 1% κατέγραψαν και οι μετοχές των Boeing και Caterpillar.

Νωρίτερα σήμερα, η κινεζική πλευρά ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας με τις ΗΠΑ αναφορικά με την άρση των δασμών σε μία σειρά από εμπορικά προϊόντα, γεγονός που ενδέχεται να οδηγήσει στην υπογραφή μίας ενδιάμεσης συμφωνίας από τους Προέδρους Ντόναλντ Τραμπ και Σι Ζινπίνγκ αργότερα μέσα στο 2019.

Ειδικότερα, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας Γκάο Φενγκ δήλωσε σήμερα ότι Πεκίνο και Ουάσιγκτον ήρθαν σε συμφωνία πριν από δύο εβδομάδες και η εφαρμογή της «πρώτης φάσης» της θα γίνει με ταυτόχρονη εκατέρωθεν ακύρωση μέρους των δασμών.

«Ο εμπορικός πόλεμος ξεκίνησε με δασμούς και θα πρέπει να τελειώσει με την ακύρωση δασμών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φενγκ.

Ο κ. Φενγκ επισήμανε πάντως ότι το ύψος των δασμών που θα ακυρωθούν εκατέρωθεν θα πρέπει να είναι το ίδιο.

Το ακριβές ποσό της ελάφρυνσης δασμών της πρώτης φάσης, η οποία αναμένεται να υπογραφεί τις επόμενες εβδομάδες, θα εξαρτηθεί από το περιεχόμενο της συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών, πρόσθεσε ο ίδιος χωρίς να δώσει επιπλέον λεπτομέρειες, ωστόσο τόνισε ότι οι δύο πλευρές είχαν πολύ εποικοδομητικές συνομιλίες τις τελευταίες δύο εβδομάδες.