Wall Street: Η αρχική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας «εκτόξευσε» τους δείκτες

Wall Street: Η αρχική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας «εκτόξευσε» τους δείκτες

Με σημαντικά κέρδη της τάξης άνω του 1,2% έκλεισε η συνεδρίαση στη Wall Street μετά τα θετικά νέα που ακολούθησαν τις εμπορικές συνομιλίες μεταξύ Αμερικανών και Κινέζων αξιωματούχων, με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να κάνει λόγο για μία αρχική αλλά ουσιαστική συμφωνία των δύο πλευρών με στόχο την άμβλυνση των εντάσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη.

Πιο συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 26.816,59 μονάδες, ενισχυμένος κατά 1,21%, ενώ με κέρδη 1,09% έκλεισε και ο δείκτης S&P 500 στις 2.970,27 μονάδες.

Ενισχυμένος κατά 1,34% και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq που βρέθηκε στις 8.057,04 μονάδες.

Αναφορικά με την κατ΄αρχήν συμφωνία μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, το δίκτυο CNBC έκανε λόγο για κατ΄αρχήν συμφωνία των ΗΠΑ με την κινεζική αντιπροσωπεία, με την δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων να ξεκινάει σχεδόν αμέσως, μετά το πέρας της συνάντησής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Κινέζο αντιπρόεδρο Liu He.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, οι αρχικές παράμετροι της συμφωνίας θα περιλαμβάνουν την υποχώρηση της Κίνας στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα, ενώ οι ΗΠΑ θα μειώσουν το ύψος των δασμών στις κινεζικές εισαγωγές.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η δήλωση του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούσιν, ο οποίος ανέφερε πως οι επιπλέον δασμοί σε κινεζικά προϊόντα που ήταν προγραμματισμένο να τεθούν σε ισχύ από την ερχόμενη εβδομάδα, τελικά δεν θα τεθούν σε ισχύ.