Άλμα  προς νέα ιστορικά υψηλά μετά τις δηλώσεις Τραμπ για το εμπόριο

Άλμα προς νέα ιστορικά υψηλά μετά τις δηλώσεις Τραμπ για το εμπόριο

Ένα tweet του Αμερικανού προέδρου σχετικά με την μεγάλη πρόοδο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα, στάθηκε αρκετό ώστε να δώσει το μήνυμα αισιοδοξίας στους επενδυτές, με αποτέλεσμα οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street να κινούνται προς νέα ιστορικά υψηλά.

Πιο αναλυτικά, ο Ντόναλντ Τραμπ με ανάρτησή του στο Twitter, ανέφερε πως «η συμφωνία με την Κίνα βρίσκεται πολύ κοντά. Την θέλουν κι εκείνοι, την θέλουμε κι εμείς», δημιουργώντας διάχυτο κλίμα αισιοδοξίας πως οι πολύμηνες διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη θα τελεσφορήσουν, δίνοντας τέλος στον εμπορικό πόλεμο που εκτυλίσσεται εδώ και σχεδόν ενάμιση χρόνο.

Σε αυτό το κλίμα, οι δείκτες της Wall Street κινούνται ανοδικά, βάζοντας πλώρη για προσέγγιση των ιστορικών υψηλών που καταγράφηκαν το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη της τάξης του 0,35% και βρίσκεται στις 28.008,36 μονάδες.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο διευρυμένος δείκτης S&P 500, που βρίσκεται ήδη σε νέα επίπεδα ρεκόρ στις 3.155,06 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,46%.

Τέλος, σημαντικά κέρδη 0,28% σημειώνει και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, που διαμορφώνεται στις 8.675,25 μονάδες.