BlackRock προς επενδυτές: Αγοράστε ευρωπαϊκές μετοχές

BlackRock προς επενδυτές: Αγοράστε ευρωπαϊκές μετοχές

Επτά μήνες μετά την υποβάθμιση των ευρωπαϊκών μετοχών σε underweight, εν μέσω αυξημένης πολιτικής αβεβαιότητας, η BlackRock καλεί τώρα τους επενδυτές να στρέψουν την προσοχή τους στη Γηραιά Ήπειρο.

Οι επενδυτές έχουν γίνει "πολύ επιφυλακτικοί" σχετικά με την Ευρώπη, ενώ στην πραγματικότητα ο κίνδυνος που προκύπτει από τις επερχόμενες γερμανικές και γαλλικές εκλογές έχει “υπερεκτιμηθεί,” τονίζει ο επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της BlackRock, Richard Turnill.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η BlackRocκ εκτιμά ότι οι ευρωπαϊκές μετοχές υποβαθμίστηκαν καθώς οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες της ΕΕ - η Γερμανία και η Γαλλία – εισήλθαν σε μια ταραχώδη προεκλογική περίοδο. Ωστόσο σύμφωνα με τον Turnill οι ευρωπαϊκές μετοχές παρουσιάζουν μεγάλες ευκαιρίες καθώς παρατητρείται αναθέρμανση της παγκόσμιας οικονομίας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της BlackRock τα κέρδη των εταιρειών του Stoxx Europe 600 Index, αναμένεται να αυξηθούν κατά 13% το 2017, μετά τη συρρίκνωση του περασμένου έτους.