Πόσο θα μείνει ανοικτό αυτό το παράθυρο…
Καλημέρα κύριε Πρόεδρε

Πόσο θα μείνει ανοικτό αυτό το παράθυρο…

«Έχω εντολή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει η Ελλάδα ό,τι μπορεί για να βοηθήσει την Τουρκία», είπε ο κ. Δένδιας απευθυνόμενος στον κ. Τσαβούσογλου. Καλύτερος χειρισμός δεν θα μπορούσε να υπάρξει.

Χρειάστηκε, κύριε Πρόεδρε, ένας σεισμός για να ανοίξει και πάλι ένα παράθυρο διαλόγου. Δεν ξέρουμε αυτό πόσο θα μείνει ακόμη ανοικτό, αφού οι διεθνείς σχέσεις δεν χαρακτηρίζονται από τον συναισθηματικό τους χαρακτήρα. Αλλά είναι σημαντικό το πρόσωπο που δείχνει αυτήν τη στιγμή η Ελλάδα. Η στάση της είναι μια απόδειξη ότι δεν είναι αυτή η πέτρα του σκανδάλου. Δεν είναι η Ελλάδα που υποδαυλίζει την ένταση.

Κατά τα λοιπά, ας κρατήσουμε μικρό καλάθι. Είμαστε ανοικτοί σε συνεργασία και διάλογο. Όπως ήμασταν πάντοτε. Αλλά την ίδια ώρα δεν μπορούμε και δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε σε παράλογες απαιτήσεις. Θέλουμε την ευημερία των λαών μας και υπάρχει τρόπος για να εκμεταλλευτεί η κάθε χωρά τα πλεονεκτήματα της άλλης. Εκείνο που δεν θέλουμε είναι αυτό που έχουμε ζήσει τα τελευταία τρία χρόνια και μετά από τα γεγονότα στον Έβρο…

Ο φιλελεύθερος