Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 18 μηνών εκτινάχθηκε τη Δευτέρα η μετοχή της Delivery Hero, στον απόηχο της επίσημης πρότασης εξαγοράς που κατέθεσε ο αμερικανικός κολοσσός Uber.
Η μετοχή του γερμανικού ομίλου διανομής φαγητού σημείωσε εντυπωσιακή άνοδο 10%, αγγίζοντας τα 37 ευρώ ανά μετοχή στις 07:05 GMT. Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση της εταιρείας από τον Νοέμβριο του 2024, η οποία εκτοξεύει τη συνολική χρηματιστηριακή της αξία στα 11,2 δισ.ευρώ (13,04 δισ. δολάρια).
Το επενδυτικό ενδιαφέρον αναθερμάνθηκε περαιτέρω μετά από δημοσίευμα των *Financial Times*, το οποίο αποκαλύπτει ότι η Uber εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να βελτιώσει την αρχική της προσφορά.
Η κινητικότητα αυτή επιβεβαιώνει τη στρατηγική ανακατάταξη στον παγκόσμιο χάρτη του delivery, με τους μεγάλους παίκτες της αγοράς να διεκδικούν πλέον επιθετικά μεγαλύτερα μερίδια μέσω εξαγορών και συγχωνεύσεων.
