Στη «λατρεία του μίσους» που προέρχεται από την αριστερά απέδωσε ο Λευκός Οίκος την ευθύνη για την επίθεση που εξαπέλυσε ένας 31χρονος δάσκαλος στη δεξίωση που παρέθετε η Ένωση Ανταποκριτών, παρουσία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και πολλών στελεχών της κυβέρνησής του, το βράδυ του Σαββάτου.
«Η λατρεία του μίσους που προέρχεται από την αριστερά, εναντίον του προέδρου και όσων τον στηρίζουν και εργάζονται για αυτόν οδήγησε σε πολλούς τραυματίες και νεκρούς και παραλίγο να χτυπήσει ξανά, το Σαββατοκύριακο», είπε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Κάρολαϊν Λέβιτ.
Η εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι αυτή είναι η τρίτη απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ σε λιγότερο από δύο χρόνια.
Σύμφωνα πάντως με τη Λέβιτ, γίνεται «συστηματικά δαιμονοποίηση» του 79χρονου προέδρου.
«Τα τελευταία χρόνια, κανείς δεν αντιμετώπισε περισσότερα πυρά και περισσότερη βία από τον πρόεδρο Τραμπ», είπε η εκπρόσωπος, που διέκοψε την άδεια μητρότητας για να μιλήσει στους δημοσιογράφους.
«Εκείνοι που τον αποκαλούν, συνεχώς και εσφαλμένα, φασίστα, απειλή για τη δημοκρατία και τον συγκρίνουν με τον Χίτλερ, για πολιτικούς λόγους, τροφοδοτούν αυτού του είδους τη βία», είπε.
Το ξενοδοχείο Washington Hilton λέει ότι τηρούσε τα πρωτόκολλα της Μυστικής Υπηρεσίας
Παράλληλα, το ξενοδοχείο Washington Hilton διαβεβαίωσε σήμερα ότι λειτουργούσε με βάση τα «αυστηρά» πρωτόκολλα της Μυστικής Υπηρεσίας όταν ένας άνδρας παραβίασε την ασφάλεια και άνοιξε πυρ με καραμπίνα την ώρα που ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ παρακαθόταν σε δείπνο, το βράδυ του Σαββάτου.
Ο ύποπτος, που σύμφωνα με τις αρχές επιβολής του νόμου ονομάζεται Κόουλ Άλεν, εισέβαλε οπλισμένος στον όροφο πάνω από την αίθουσα χορού όπου ήταν σε εξέλιξη το δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου.
«Το ξενοδοχείο λειτουργούσε με βάση τα αυστηρά πρωτόκολλα της ιδιοκτησίας του, όπως ορίστηκαν από τη Μυστική Υπηρεσία, που ήταν αρμόδια για την ασφάλεια» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ένας εκπρόσωπος. Η Μυστική Υπηρεσία, που είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια του προέδρου των ΗΠΑ και άλλων αξιωματούχων, συνεργαζόταν μεταξύ άλλων με την τοπική αστυνομία και την ασφάλεια του ξενοδοχείου, διευκρίνισε.
Ο Κόουλ Άλεν, που κατηγορείται ότι πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν πράκτορα της Μυστικής Υπηρεσίας, θα προσαχθεί σήμερα ενώπιον δικαστηρίου όπου θα του ασκηθεί ποινική δίωξη.
