Υπόθεση Τζωρτζίνας: Πληροφορίες για εύρεση κι άλλων ουσιών στο αίμα της 9χρονης

Υπόθεση Τζωρτζίνας: Πληροφορίες για εύρεση κι άλλων ουσιών στο αίμα της 9χρονης

Στις τοξικολογικές εξετάσεις δεν βρέθηκε μόνο η κεταμίνη που προκάλεσε τον θάνατο της 9χρονης, αλλά υπάρχουν κι άλλες ουσίες που δεν ήταν στη φαρμακευτική αγωγή που χορηγούσαν οι γιατροί, σύμφωνα με την ΕΡΤ η οποία και μετέδωσε, επικαλούμενη τους ιατροδικαστές, ότι θα γίνει συνδυαστική μελέτη για τους τρεις θανάτους των μικρών κοριτσιών.

Επίσης, σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της κατηγορούμενης τόνισε ότι αυτή συνεχίζει να υποστηρίζει την υπερασπιστική της γραμμή και να δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με τον θάνατο της 9χρονης, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή η 33χρονη, που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της.

Όπως αναφέρθηκε αυτή τη στιγμή εντείνονται οι έρευνες των αρχών για τις συνθήκες θανάτου, των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας στην Πάτρα, της μικρής Ίριδας και της Μαλένας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν κοινά χαρακτηριστικά με τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Στο μεταξύ, παραμένει να ολοκληρωθεί  το πόρισμα του προϊστάμενου ιατροδικαστικής Αθηνών Νίκου Καρακούκη, που έχει αναλάβει την εκ νέου μελέτη της υπόθεσης, «καθώς οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις των δύο μικρότερων παιδιών, δεν οδηγούν στον ίδιο μηχανισμό θανάτου με το τρίτο παιδί, δηλαδή δεν έχουν έως τώρα βρεθεί ίχνη κεταμίνης». 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, «προκύπτουν ωστόσο υπόνοιες ασφυκτικού θανάτου, ενώ ερευνάται αν υπάρχει άλλη κοινή ουσία». Την ίδια στιγμή οι αστυνομικοί διερευνούν τις ηλεκτρονικές συσκευές της 33χρονης μητέρας, προκειμένου να συνδέσουν το παζλ και να βρουν αν υπάρχουν στοιχεία για την προμήθεια της κεταμίνης, που θα τους οδηγήσουν και στον τρόπο χορήγησης της στην μικρή Τζωρτζίνα.

Για σοβαρή πιθανότητα να μπαίνουν και άλλα άτομα στο κάδρο, έκανε λόγο ο δικηγόρος της 33χρονης, Όθωνας Παπαδόπουλος.

Η ποινή που αντιμετωπίζει η 33χρονη κατηγορούμενη, αν αποδειχτεί η ενοχή της είναι ισόβια φυλάκιση.