Υποσχέθηκαν κανάλι και σε Τούρκο επιχειρηματία;

Υποσχέθηκαν κανάλι και σε Τούρκο επιχειρηματία;

Την πρόθεσή του να ανοίξει κανάλι στην Ελλάδα εξέφρασε, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής Hurriyet, ο Τούρκος επιχειρηματίας και τηλεοπτικός παραγωγός Acun Il?cal?, δηλώνοντας μάλιστα ότι συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και ότι ο τελευταίος δήλωσε «ενθουσιασμένος» με την ιδέα.

Όπως αναφέρει η Hurriyet -σε δημοσίευμα με ημερομηνία 22 Ιανουαρίου 2016- ο Il?cal? ανέφερε σε δηλώσεις του στο Marketing Turkiye ότι υπάρχουν δυο επιλογές για την «είσοδο» του στην Ελλάδα: «Ή θα αγοράσουμε ένα κανάλι στην Ελλάδα, ή θα αγοράσουμε μία συχνότητα».

Ο ίδιος συνέχισε δηλώνοντας: «Συναντήθηκα με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και ήταν πολύ ενθουσιασμένος με την ιδέα».

Σημείωσε επίσης πως στόχος του είναι να ξεκινήσει τη λειτουργία του ελληνικού καναλιού του τον Οκτώβριο, με πρόγραμμα αντίστοιχο αυτού που μεταδίδει το TV8 στην Τουρκία.

Το δημοσίευμα συνοδεύεται από φωτογραφία, στην οποία απεικονίζεται ο Il?cal? μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Τούρκο Πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου, η οποία πιθανότατα έχει ληφθεί στις 17 Νοεμβρίου, καθώς οι δύο πρωθυπουργοί φορούν τα κασκόλ του φιλικού αγώνα που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ των εθνικών ομάδων Τουρκίας και Ελλάδας.

Τα λεγόμενα του τούρκου καναλάρχη Ατζούν Ιλιτζαλί ότι είχε συνομιλήσει με τον πρωθυπουργό επιβεβαίωσε το Μαξίμου. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, που επικαλείται το skai.gr, ο τούρκος είχε όντως μιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο του φιλικού παιχνιδιού της εθνικής Ελλάδας με την εθνική Τουρκία στην Κωνσταντινούπολη που είχε παρακολουθήσει με τον τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο Ιλιτζαλί είπε στον πρωθυπουργό ότι ενδιαφέρεται για συχνότητα, και ότι έχει βρει έλληνες συνεταίρους, ωστόσο ο κ. Τσίπρας του απάντησε ότι θα γίνει διεθνής διαγωνισμός με απολύτως διαφανείς όρους.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης από την πλευρά του, δήλωσε νωρίτερα πως «Δεν υπάρχει καμία δέσμευση από κυβερνητικό στέλεχος ή την κυβέρνηση εν συνόλω προς οποιονδήποτε ούτε σε Έλληνα πόσο μάλλον σε Τούρκους». 

Αντίδραση από την Ένωση Κεντρώων

Στο θέμα αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων, λέγοντας ότι «Η κυβέρνηση φέρνει τούρκο καναλάρχη, είναι καθ' οδόν για την Ελλάδα», και προειδοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ να μην τολμήσει να δώσει άδεια στον Τούρκο επιχειρηματία, κλείνοντας παράλληλα κανάλια όπως το Μακεδονία ή άλλα.

«Η Ένωση Κεντρώων και ο Πρόεδρος της κ. Βασίλης Λεβέντης επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά αφού υπάρχει η σχετική πληροφορία ότι ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού TV8 της Τουρκίας σε συνέντευξη του σε γνωστό περιοδικό της χώρας του ανέφερε ότι έχει έρθει σε συμφωνία με τον κ. Τσίπρα για να είναι εκείνος ο ένας εκ των τεσσάρων καναλαρχών πανελλαδικής εμβέλειας που θα πάρει την σχετική άδεια. Μάλιστα δήλωσε ενθουσιασμένος γιατί από τον Οκτώβρη θα έρθει στην χώρα μας ως νέος καναλάρχης» αναφέρει η Ένωση Κεντρώων. Στην ανακοίνωσή της καταλήγει: «Εμείς θέλουμε ανοιχτά όλα τα υπάρχοντα κανάλια ώστε να διατηρηθεί η πολυφωνία και η Δημοκρατία και να γίνει η διαχείριση των οφειλών τους αμέσως».

Στις αντιδράσεις της Ένωσης Κεντρώων αναφέρεται με νέο δημοσίευμά της η Hurriyet.