Υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας στον Αθλητισμό με Ουκρανία

Υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας στον Αθλητισμό με Ουκρανία

Συνάντηση με τον πρέσβη της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Σκούροφ είχε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, με βασικό θέμα την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα του αθλητισμού. Παράλληλα ο κ. Σκούροφ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την φιλοξενία παιδιών από την Ουκρανία στις κατασκηνώσεις του Πεντάλοφου Κοζάνης.

Οι κ.κ. Κοντονής και Σκούροφ συμφώνησαν σ' ένα ευρύτερο πλαίσιο διακρατικής συνεργασίας που θα αφορά σε θέματα καταπολέμησης της βίας και της διαφθοράς στον αθλητισμό, στη χρηστή διακυβέρνηση ιδιαιτέρως στο κομμάτι των μεγάλων και λαοφιλέστερων αθλημάτων, σε κοινές δράσεις για το ντόπινγκ, σε ανταλλαγές τεχνοκρατικών γνώσεων αλλά και εξειδικευμένου προσωπικού. Επίσης συζητήθηκε το ενδεχόμενο χρήσης αθλητικών κέντρων για την προετοιμασία συλλόγων και εθνικών ομάδων της Ουκρανίας.

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη δυνατότητα να συμπεριληφθεί η Αρχαία Ολυμπία σε εκπαιδευτικά προγράμματα μεταξύ των δύο χωρών, ώστε να υποστηριχθούν προγράμματα αθλητικού τουρισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ