Το ΥΠΕΞ χαιρετίζει την υιοθέτηση μέτρων της ΕΕ υπέρ της Ιορδανίας

Το ΥΠΕΞ χαιρετίζει την υιοθέτηση μέτρων της ΕΕ υπέρ της Ιορδανίας

Την υιοθέτηση δέσμης μέτρων της ΕΕ υπέρ της Ιορδανίας, που προβλέπει μεταξύ άλλων την ανοικοδόμηση κοινοτήτων υποδοχής προσφύγων, τη συγκέντρωση και διάθεση κεφαλαίων και ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τις εμπορικές σχέσεις ΕΕ-Ιορδανίας, χαιρετίζει το υπουργείο Εξωτερικών.

Σε ανακοίνωσή του, σημειώνει πως η Ελλάδα εγκαίρως από τον Ιανουάριο του 2015 επισήμανε ότι βασικός πυλώνας της αντιμετώπισης του προσφυγικού ρεύματος θα πρέπει να είναι η σθεναρή υποστήριξη των γειτονικών της Συρίας χωρών. Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρει πως για τον σκοπό αυτό στήριξε αναφανδόν την υιοθέτηση δέσμης μέτρων υπέρ της Ιορδανίας που αποτελούν εξαιρετική ρύθμιση περιορισμένης διάρκειας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Τέλος, το υπουργείο Εξωτερικών κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος από την Ιορδανία. Ειδικότερα, σημειώνει πως η Ιορδανία είναι μία από τις γειτονικές της Συρίας χώρες που συνεχίζουν να φιλοξενούν σημαντικό αριθμό προσφύγων, επωμιζόμενη δυσβάσταχτο βάρος, τόσο για τον πληθυσμό όσο και για την οικονομία της, επιδεικνύοντας αίσθημα πολιτικής ευθύνης και ανθρωπισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ