Υπέρ της ίδρυσης Χαλιφάτου ο ένας στους πέντε σπουδαστές της Ινδονησίας!

Υπέρ της ίδρυσης Χαλιφάτου ο ένας στους πέντε σπουδαστές της Ινδονησίας!

Υπέρ της ίδρυσης Ισλαμικού Χαλιφάτου τάσσεται ο ένας στους πέντε σπουδαστές της Ινδονησίας, μιας χώρας 260 και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα, οι περισσότεροι δηλώνουν έτοιμοι να συμμετάσχουν σε ιερό πόλεμο (τζιχάντ) προκειμένου να επιτευχθεί η ίδρυση Χαλιφάτου.

Παρά το γεγονός ότι στην Τζακάρτα υπάρχουν πολυπληθείς μειονότητες -χριστιανοί, ινδοϊστές κ.λπ.- τα δικαιώματα των οποίων είναι κατοχυρωμένα στο σύνταγμά της, οι σκληροπυρηνικοί του Ισλάμ δείχνουν να κερδίζουν έδαφος σιγά-σιγά. Μάλιστα, προβάλλουν έντονα την απαίτηση οι πολιτικοί ηγέτες της χώρας να προέρχονται αποκλειστικά από το Ισλάμ.

Σε αυτό το πλαίσιο, πέρυσι, πραγματοποιήθηκαν μεγάλες διαδηλώσεις στην Τζακάρτα κατά του πρώην κυβερνήτη της, ενός χριστιανού ο οποίος κατηγορήθηκε ότι είχε προσβάλει το Ισλάμ. Τελικώς, όχι απλώς πέτυχαν να αποτρέψουν την επανεκλογή του, αλλά τον οδήγησαν και στη φυλακή, μετά την καταδίκη του για βλασφημία, η οποία είχε προκαλέσει διεθνή κατακραυγή. 

Η κυβέρνηση, αν και δεν σχολίασε τα ευρήματα της συγκεκριμένης έρευνας, έχει αρχίσει να λαμβάνει μέτρα κατά των ακραίων ισλαμιστών. Ήδη, εγκρίθηκε από τη βουλή νόμος βάσει του οποίου κηρύσσονται παράνομες όσες οργανώσεις αμφισβητούν τον λαϊκό χαρακτήρα του κράτους, ο οποίος μάλιστα εφαρμόστηκε ήδη. Επίσης, ο πρόεδρος Joko Widodo κάνει προσωπική εκστρατεία κατά των ακραίων ισλαμιστών, με περιοδείες και ομιλίες. 

Φωτογραφία από Associated Press