«Ύμνοι» Tim Cook για Κίνα

«Ύμνοι» Tim Cook για Κίνα

Η Κίνα διαδραματίζει ηγετικό ρόλο σε πολλούς τομείς, όπως η μείωση της φτώχειας, η μεταποίηση και η καινοτομία, δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Tim Cook.

Μιλώντας στο συνέδριο 2017 Fortune Global Forum στην νότια κινεζική πόλη της Γκουανγκτζόου, ο Cook δήλωσε ότι έχει δει μια πολύ σημαντική αλλαγή στην Κίνα τα τελευταία 25 χρόνια.

Ο Cook δήλωσε ότι η Κίνα είναι ήδη «απίστευτα καινοτόμος» στη βιομηχανία του λογισμικού και πάρα πολλές εφαρμογές και ιδέες μπορούν να αναπτυχθούν μόνο στη χώρα αυτή. Η Κίνα έχει επίσης μια μεγάλη δεξαμενή επαγγελματιών της επιστήμης των υπολογιστών με δεξιότητες που είναι σπάνιο να τις βρει κανείς κάπου αλλού.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple δήλωσε ότι αυτό που προσελκύει τις ξένες επιχειρήσεις στην Κίνα είναι περισσότερο οι δεξιότητες και λιγότερο το χαμηλό εργατικό κόστος.

Ο Cook δήλωσε ότι πολλές εταιρίες έχουν πλέον αναγνωρίσει τη σημασία της επαγγελματικής εξειδίκευσης. Ωστόσο, η Κίνα το αναγνώρισε αυτό εξ αρχής και έχει προδώσει μεγάλη σημασία στην επαγγελματική εξειδίκευση στη μεταποίηση.

Σε άλλα μέτωπα, ο Cook δήλωσε ότι η Κίνα κάνει απίστευτη δουλειά σε ό,τι αφορά τη μείωση της φτώχειας, κάτι που αξίζει επαίνους. Σύμφωνα με τον ίδιο, η χώρα είναι επίσης ταγμένη στο να κάνει το σωστό προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή.

Αναφορικά με το ρυθμιστικό πλαίσιο, ο Cook δήλωσε ότι κάθε χώρα λαμβάνει αποφάσεις με βάση τη νομοθεσία της και το ρυθμιστικό της πλαίσιο. Ως ξένη εταιρία, είτε συμμετέχει κανείς είτε παραμένει στο περιθώριο.

«Μπαίνεις στην αρένα διότι τίποτα δεν αλλάζει από το περιθώριο. Όταν συμμετέχεις, υπόκεισαι στους νόμους και το ρυθμιστικό πλαίσιο στη χώρα», δήλωσε ο Cook.

Αναφορικά με τη ζήτηση του νέου iPhone X στην Κίνα, ο ισχυρός άνδρας της Apple δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορούσε να ήταν πιο ευτυχής».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ