Τρία βιβλία σε επανέκδοση με τον «Φιλελεύθερο»

Τρία βιβλία σε επανέκδοση με τον «Φιλελεύθερο»

Οι φιλελεύθεροι «κτίζουν» τη δική τους βιβλιοθήκη. Σήμερα 2 Αυγούστου κυκλοφορούν μαζί με τον Φιλελεύθερο στα περίπτερα σε επανέκδοση τρία βιβλία για να διαλέξετε.

ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ - ΜΕΡΟΣ Β''

Στο δεύτερο μέρος της «Πορείας προς τον Φιλελευθερισμό», ο Μάρκος Δραγούμης παρουσιάζει ένα περιεκτικό και ευσύνοπτο σχεδίασμα της εξέλιξης της κλασικής φιλελεύθερης σκέψης, από τον Machiavelli και τον Locke, μέχρι τον Mill και τον Hayek.

Η σχέση φιλελευθερισμού και δημοκρατίας, φιλελευθέρων και συντηρητικών, καθώς και το παράδοξο φιλελεύθεροι να ασκούν εξουσία, είναι κάποια από τα εξαιρετικά ενδιαφέροντα ζητήματα που εξετάζει στο βιβλίο αυτό ο συγγραφέας.

δραγουμης

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ 

Mια έρευνα του Nima Sanandaji η οποία ανατρέπει την πεποίθηση ότι η υψηλή φορολογία και το μεγάλο κράτος πρόνοιας ευθύνονται για την επιτυχία των σκανδιναβικών χωρών. H Σουηδία ξεκίνησε να παραπαίει καθώς το κράτος γιγαντωνόταν από τη δεκαετία του 1960. Ανάμεσα στο 1870 και το 1936, η Σουηδία απολάμβανε την υψηλότερη ανάπτυξη στον βιομηχανικό κόσμο. Το 2008, μετά το πείραμα του τρίτου δρόμου, βρισκόταν στην 13η θέση.

σκανδιναβικο

LUDWIG VON MISES

Η μελέτη του Eamonn Butler για τον Ludwig von Mises παρέχει μια ολοκληρωμένη εικόνα για το έργο του μεγάλου αυτού οικονομολόγου και επιβεβαιώνει την επικαιρότητά του και στη σημερινή εποχή. Το εγχειρίδιο αυτό εξηγεί με τρόπο γλαφυρό τους σημαντικούς λόγους που το έργο του Mises θα πρέπει να απασχολήσει πολύ εντονότερα, όχι μόνο τους οικονομολόγους, αλλά και τους πολιτικούς.

 mises

Και τα τρία βιβλία αποτελούν εκδόσεις του Φιλελεύθερου σε συνεργασία με το ΚΕΦίΜ.