Τουρκικός Τύπος: Επίσκεψη-έκπληξη στα Ίμια

Τουρκικός Τύπος: Επίσκεψη-έκπληξη στα Ίμια

"Επίσκεψη-έκπληξη" χαρακτηρίζουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης την προκλητική ενέργεια της προσέγγισης στα Ίμια τριών τουρκικών πλοίων, η οποία κυριαρχεί στην ειδησεογραφία της γειτονικής χώρας όπως μεταδίδει το protothema.gr     

Ειδικότερα η «Daily Sabah» κάνει λόγο για επίσκεψη-έκπληξη στα Ίμια, η οποία σημειώθηκε σε μια περίοδο τεταμένων σχέσεων με την Ελλάδα. Την ένταση αυτή στις διμερείς σχέσεις, η τουρκική εφημερίδα, στην ιστοσελίδα της, την αποδίδει στην απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης να μην εκδώσει τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, που χαρακτηρίζονται «πραξικοπηματίες», στη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η τουρκική πλευρά αποκρούει τους ισχυρισμούς ότι η Ελλάδα επιχείρησε να αποτρέψει την προσέγγιση των Ιμίων από την τουρκική πυραυλάκατο.

Στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι η τουρκική επίσκεψη συμπίπτει χρονικά με την 21η επέτειο του θανάτου τριών Ελλήνων στρατιωτών στα Ίμια, κατά την περίοδο της κρίσης που σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 1996.

Για «επίσκεψη-έκπληξη» στα Ίμια ( «Καρντάκ» όπως τα αναφέρουν) κάνει επίσης λόγο στην ηλεκτρονική της έκδοση και η «Milliyet», υποστηρίζοντας ότι τα τουρκικά σκάφη δεν συνάντησαν καμία αντίσταση από τις ελληνικές δυνάμεις.

Αναφορά στην επίσκεψη των Τούρκων στρατηγών στα Ίμια κάνει και η «Hurriyet», υποστηρίζοντας ότι η περιοχή είναι «διαφιλονικούμενη» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.