Τουρκία: Συνάντηση Erdogan – Yildirim εκτός προγράμματος

Τουρκία: Συνάντηση Erdogan – Yildirim εκτός προγράμματος

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Rezep Tayyip Erdogan συναντάται σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο με τον πρωθυπουργό Binali Yildirim και ενδεχομένως να προγραμματίζεται κυβερνητικός ανασχηματισμός, είπαν τρεις πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Το γραφείο του Erdogan ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα την μη προγραμματισμένη συνάντηση και οι τρεις πηγές είπαν ότι μπορεί να προετοιμάζεται ανασχηματισμός αρνούμενες να κατονομαστούν γιατί η πληροφορία δεν είναι ακόμη προς δημοσιοποίηση.

"Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ληφθεί απόφαση για κυβερνητικό ανασχηματισμό μετά τη συνάντηση", δήλωσε μια από τις πηγές που είναι κοντά στην προεδρία.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση το γραφείο του Erdogan ανέφερε ότι ο Yildirim θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα μετά τη συνάντηση, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 1000 GMT.

Κυβερνητικός ανασχηματισμός αναμενόταν να πραγματοποιηθεί από τον Μάιο όταν ο Erdogan ανανέωσε την ηγεσία του ως επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος AK έπειτα από το συνταγματικό δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου με το οποίο διεύρυνε τις εξουσίες του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ