Τίτλοι τέλους για το Al Jazeera America

Τίτλοι τέλους για το Al Jazeera America

Η αμερικανική θυγατρική του ομίλου ειδήσεων Αλ Τζαζίρα που εδρεύει στο Κάταρ (Al Jazeera America) πρόκειται να κλείσει μετά από τρία χρόνια λειτουργίας και από εγκαίνια το 2013 που έτυχαν μεγάλης προβολής στις Ηνωμένες Πολιτείες, είπε ο όμιλος χθες.

Το καλωδιακό δίκτυο των ΗΠΑ θα πάψει να λειτουργεί μέχρι τις 30 Απριλίου, είπε ο όμιλος, αναφερόμενο σε οικονομικές προκλήσεις στην αμερικανική αγορά μέσων.

Η Αλ Τζαζίρα αγόρασε την εταιρεία καλωδιακής τηλεόρασης Current TV από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Αλ Γκορ και τον συνεργάτη του Τζόελ Χάιατ, ανοίγοντας το αμερικανικό παράρτημά της με 500 εκατομμύρια δολάρια (459 εκατομμύρια ευρώ με σημερινές τιμές). Οι δυσκολίες όμως άρχισαν αμέσως, καθώς οι διανομείς της νέας εταιρείας, όπως οι Time Warner και η AT&T, ισχυρίστηκαν ότι τα συμβόλαιά τους είχαν υπογραφεί με την Current TV και όχι την Αλ Τζαζίρα.

Ο όμιλος είπε ότι θα επεκτείνει τις υπάρχουσες διεθνείς ψηφιακές υπηρεσίες στις ΗΠΑ, καθώς οι καταναλωτές στρέφονται μακριά από τα παραδοσιακά μέσα για ειδήσεις και προς τις κινητές συσκευές όπως τα smartphones και τα τάμπλετ. Περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν στους επόμενους μήνες, είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ