Τηλεδιάσκεψη υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη με Σ. Τσιόδρα, Ν. Χαρδαλιά, Β. Κικίλια
Κορονοϊός

Τηλεδιάσκεψη υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη με Σ. Τσιόδρα, Ν. Χαρδαλιά, Β. Κικίλια

Τηλεδιάσκεψη για τον Covid-19, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, πραγματοποιείται αυτή την ώρα, όπως ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. 

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετέχουν ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο Υφυπουργός, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο Κίμων Δρακόπουλος, Καθηγητής Επιστήμης των δεδομένων.

Στ. Πέτσας: «Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε»

Από την πλευρά του, ο κ. Πέτσας κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης Τύπου, σημείωσε ότι όσον αφορά τον κορονοϊό «η Ελλάδα παραμένει σε πολύ καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση από πολλές άλλες χώρες», εφιστώντας όμως την προσοχή λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε».

«Υπάρχει, αύξηση κρουσμάτων, ιδίως στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, που οφείλεται σε απαράδεκτα φαινόμενα  συναθροίσεων, συνωστισμού και χαλάρωσης στην τήρηση των μέτρων ατομικής προφύλαξης», ανέφερε, επισημαίνοντας ότι «μπροστά σε όλα αυτά,  η Κυβέρνηση εντατικοποίησε τους ελέγχους».

Όπως ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «συγκεκριμένα χθες έγιναν από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, την Ελληνική Αστυνομία και την Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή 1.178 έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα, διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 97 περιπτώσεις και επιβλήθηκαν 110 πρόστιμα συνολικού ύψους 26.200 ευρώ».

Αναφέρθηκε επίσης στην επέκταση την υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε πολλούς άλλους χώρους, «σε ΔΕΚΟ, τράπεζες, ιατρεία, δημοτικά καταστήματα, καταστήματα τροφίμων και λιανικής, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, ασανσέρ», καθώς και στην ισχυρή σύσταση για την χρήση της σε όλους τους κλειστούς χώρους. 

Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι «αυτό το καλοκαίρι είναι αλλιώς. Λέμε όχι στο συνωστισμό. Δεν γινόμαστε λιγότερο άνθρωποι, αν αποφεύγουμε αυτή την περίοδο τις κοινωνικές συναθροίσεις.  Κρατάμε αποστάσεις, αλλά αγαπάμε το ίδιο, φίλους και γνωστούς, που συναντάμε μετά από καιρό. Τηρούμε σχολαστικά τις συστάσεις των ειδικών».

«Κερδίσαμε την πιο δύσκολη μάχη, όχι ακόμη τον πόλεμο. Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.