Τι είπαν οι Έλληνες βουλευτές μετά το επεισόδιο με τον Σοϊλού στην Τουρκία

Τι είπαν οι Έλληνες βουλευτές μετά το επεισόδιο με τον Σοϊλού στην Τουρκία

Το νέο περιστατικό της τουρκικής προκλητικότητας, όπως αυτή εκφράστηκε δεύτερη μέρα συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, στην Κωνσταντινούπολη, από τον υπουργό Εσωτερικών  Σουλεϊμάν Σοϊλού 24ώρες μετά το επεισόδιο με τον υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, σχολίασαν οι τέσσερις Έλληνες βουλευτές.

«Δυστυχώς συνεχίστηκε η τακτική που αντιμετωπίσαμε και χθες με τους δύο άλλους υπουργούς. Αύξησε τους τόνους, είχε μια μεγάλη επιθετικότητα στην τοποθέτησή του και μετά από αυτό συνέχισε να αυξάνει την επιθετικότητα και απέναντι στην ΕΕ […] Κατηγόρησε την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα. Η ελληνική πλευρά ήταν κάθετη και όπως χθες δώσαμε τις απαντήσεις που έπρεπε», δήλωσε στην ΕΡΤ ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας Σπήλιος Λιβανός.

«Οι Τούρκοι πολιτικοί δεν χάνουν την ευκαιρία τον τελευταίο καιρό να εκφράσουν παράλογες αξιώσεις και απειλές κατά της πατρίδας μας», σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ Μανούσος Βολουδάκης.

«Εισπράξαμε αυτήν την απρόκλητη επιθετικότητα… Θα έλεγα ότι έχει αναβαθμιστεί πλέον το επίπεδο της απειλής», τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεοδώρα Τζάκρη.

«Ο πρόεδρος Ερντογάν έχει μετατρέψει τη χώρα του σε κράτος ταραξία», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος.