Τη Δευτέρα η απολογία των 11 για την αρπαγή του γυμνασιάρχη - Τι ισχυρίζονται

Τη Δευτέρα η απολογία των 11 για την αρπαγή του γυμνασιάρχη - Τι ισχυρίζονται

Τη Δευτέρα αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή Κατερίνης οι 11 συλληφθέντες, μέλη της αυτοαπακαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», για την αρπαγή του διευθυντή Γυμνασίου στο Αιγίνιο Κατερίνης.

Εναντίον των εννέα ανδρών και των δύο γυναικών έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της αρπαγής από κοινού, όπως επίσης για τα πλημμελήματα της συμμορίας, της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας και της παραβίασης των μέτρων για την αποτροπή μολυσματικών ασθενειών. Επιπλέον, κατά περίπτωση, ασκήθηκε δίωξη για απλή σωματική βλάβη, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και διασπορά ψευδών ειδήσεων (όλα σε βαθμό πλημμελήματος).

Μεταξύ των συλληφθέντων, είναι ένας απόστρατος αστυνομικός, μια δασκάλα χορού, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και άνεργοι. Μόνο τρεις από αυτούς έχουν παιδιά που φοιτούν στο Γυμνάσιο του Αιγινίου.

Οι συλληφθέντες ισχυρίζονται ότι μόνο δύο από τους 11 είναι μέλη των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» και οι υπόλοιποι είναι γονείς μαθητών του συγκεκριμένου σχολείου. Σύμφωνα πάντως με την Αστυνομία, μόνο τρεις από τους κατηγορούμενους είναι γονείς παιδιών που φοιτούν στο Γυμνάσιο του Αιγινίου.

Τα μέλη της συγκεκριμένης «ομάδας» ισχυρίζονται ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι δωσίλογη και ασκεί την εξουσία έναντι των συμφερόντων του λαού και κατά συνέπεια σύμφωνα με την ερμηνεία που οι ίδιοι δίνουν έχει καταλυθεί μέρος του συντάγματος και πρέπει να αναλάβουν οι ίδιοι την εξουσία.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος των 11 συλληφθέντων Βασίλης Νουλέζας στον ΣΚΑΪ το Σάββατο, υποστηρίζουν πως με τις ακραίες νομοθετικές παρεμβάσεις που εφαρμόζει η κυβέρνηση στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας έχει καταλυθεί το Σύνταγμα και το δημοκρατικό πολίτευμα και θεωρούν πως έτσι ενεργοποιείται το άρθρο 120.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, αναφέρεται πως ένας από τους κατηγορούμενος κατά την απολογία του δήλωσε πως όλοι οι δράστες της επίθεσης συναντήθηκαν στην πιάτσα ταξί στο Αιγίνιο μετά από γραπτό μήνυμα που έλαβαν από συγκεκριμένο πρόσωπο.