Τι αναφέρει για το θάνατο του Κ. Κατσιφά η Μ. Ζορμπά που βρισκόταν στους Βουλιαράτες

Τι αναφέρει για το θάνατο του Κ. Κατσιφά η Μ. Ζορμπά που βρισκόταν στους Βουλιαράτες

Στον δρόμο της επιστροφής πληροφορήθηκε για τον θάνατο του ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα από τα πυρά της αλβανικής αστυνομίας η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, η οποία λίγες ώρες πριν κατέθεσε στεφάνι στους Βουλιαράτες.

Σε ανάρτησή της στο facebook η κυρία Ζορμπά ανέφερε ότι κατά την ενημέρωση που είχε ο ομογενής είχε απειλήσει να πυροβολήσει θεωρώντας ότι η συμφωνία των δυο κυβερνήσεων να αποκαταστήσουν τη μνήμη των νεκρών ήταν προδοσία και δεν υπήρξε υποστολή της ελληνικής σημαίας.

Ειδικότερα η υπουργός έγραψε:

Σημερα στο νεκροταφειο πεσοντων στους Βουλιαρατες κοντα στην Κλεισουρα για να τιμησουμε τους Ελληνες πεσοντες. Ημερα μνημης στον τοπο που επεσαν. Πυκνη συγκινηση αναμεσα στα βουνα που πολεμησαν με πατριωτισμο εναντιον του φασισμου. Παντου ελληνικες σημαιες, παροντες εκπροσωποι της ελληνικης και αλβανικης κυβερνησης, η πρεσβης της Ελλαδας, βουλευτες, δημαρχοι, πληθος κοσμου και παιδια του σχολειου. Δοξολογια, καταθεση στεφανων, ομιλια της πρεσβεως, εθνικος υμνος Ελλαδας και Αλβανιας, ποιηματα παιδιων. Φυγαμε στις τρεις το μεσημερι χωρις να εχει υπαρξει καμια ανησυχια. Στο μεταξυ ειχαμε πληροφορηθει οτι καποιος ομογενης με καλασνικοφ ειχε απειλησει το πρωι να πυροβολησει θεωρωντας οτι η συμφωνια των δυο κυβερνησεων να αποκαταστησουν τη μνημη των νεκρων ηταν προδοσια. Καμια ελληνικη σημαια δεν κατεβηκε, ολες ηταν υψωμενες. Μετα τις 3μμ στο δρομο της επιστροφης πληροφορηθηκαμε οτι ο ομογενης περικυκλωθηκε, η αστυνομια του ζητησε να παραδοθει, δεν παραδοθηκε και τον σκοτωσαν. Ηταν ενα τραγικο συμβαν που κανεις μας σημερα ολο το πρωι, μεσα στην ατμοσφαιρα συγκινησης που επικρατουσε, δεν μπρουσε να φανταστει.